Špagety s čerstvým špenátom
Autor receptu: ptroci
Na Zelený štvrtok zdravo a zeleno.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
- Na panvici (alebo hrnci) orestujeme cibuľu na oleji, zaprášime múkou a urobíme bledú zápražku. Zalejeme smotanou a dobre premiešame. Pridáme pokrájaný syr a necháme rozpustiť. Premiešame a odstavíme z ohňa. Ochutíme nadrobno narezaným cesnakom, muškátovým orieškom a soľou (môžme pridať i trocha citrónovej šťavy).
- Na panvici rozpustíme maslo (aby sa nám nepálilo, pridáme trocha oleja), pridáme cesnak narezaný na drobne kocky a chvíľu orestujeme (až začne voňať). Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu restujeme (1-2 minúty).
- Scedené a uvarené špagety nasypeme do hotovej omáčky, pridáme špenát a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.