Špagety s čerstvým špenátom

Autor receptu: ptroci

Na Zelený štvrtok zdravo a zeleno.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Na panvici (alebo hrnci) orestujeme cibuľu na oleji, zaprášime múkou a urobíme bledú zápražku. Zalejeme smotanou a dobre premiešame. Pridáme pokrájaný syr a necháme rozpustiť. Premiešame a odstavíme z ohňa. Ochutíme nadrobno narezaným cesnakom, muškátovým orieškom a soľou (môžme pridať i trocha citrónovej šťavy).
  3. Na panvici rozpustíme maslo (aby sa nám nepálilo, pridáme trocha oleja), pridáme cesnak narezaný na drobne kocky a chvíľu orestujeme (až začne voňať). Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu restujeme (1-2 minúty).
  4. Scedené a uvarené špagety nasypeme do hotovej omáčky, pridáme špenát a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.