Foto: dvorka
Každý rok na záhradke pestujem nejakú novú odrodu tekvice. Tento rok je to špagetová. Jej dužina po uvarení alebo upečení sa oddeľuje po tenkých Zobraziť celý popisKaždý rok na záhradke pestujem nejakú novú odrodu tekvice. Tento rok je to špagetová. Jej dužina po uvarení alebo upečení sa oddeľuje po tenkých častiach v podobe špagiet. Prvý krát som ju robila klasicky vyprážanú v pivnom cestíčku. Recept som mala z Varechy. Teraz som ju len upiekla, odšpagetovala a bola skvelá. Pridávam aj recept.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zobrala som si veľmi mladú tekvičku lebo som robila len jednu porciu pre seba. Tekvičku som umyla, vydlabala stred. Do každého stredu som dala pol plátka masla a na panvicu som priložila pár nových malých zemiačkov. Robila som v mikrovlnke na grispe, no taktiež sa dá piecť v klasickej rúre.
-
2
Nechala som piecť 20 minút.
-
3
Vidličkou som odoberala špagáty tekvice. Keby bola väčšia, bolo by to viac vidno.
-
4
"Špagety" z tekvice som dala na tanier, len som ich osolila, pridala opečené zemiačky, paradajky a - dobrú chuť :)
Diskusia k receptu