Šošovicový prívarok

js9mxd - fotkajs9mxd, 17. marca 2010
Šošovicový prívarok
Foto: js9mxd

Je to jednoduchý rýchly obed alebo večera.

4
porcie
6o minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 guličky
1 list
1 KL
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
400 g




Postup

  1. 1

    Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, pridáme klobásu, soľ, korenie a bobkový list. Varíme kým nieje šošovica mäkká. Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme vegetou. Na záver pridáme cesnak a majorán. Podávame s údenou krkovičkou.

Diskusia k receptu

frezia68
Osvedčený vďačný recept,len keď mám údené,nedávam klobásku......iste je s ňou lepší prívarok.
janadelfi
Milujem šošvicovú, ale aj tá mäsková údená ozdoba je super....
douglas
Miesto údenej klobásy, pokiaľ zrovna nie je, môžeme variť čočku s Masoxom. Pridávám ešte ocot a cukor na dochutenie.
miach
tento recept je super klasika a netreba na ňom nič meniť, ja som sa do varenia pustila hneď ako som to tu zbadala. Ďakujem za inšpiráciu.
radost
vy dvaja chalani-ste riadne čísla!!!!..:-))))
dodo46
@kimlo
chia semienka pridávam do krému brýle , naklíčeného tofu a
do kviche.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia