Sójovo kuracia Čína na môj spôsob
Autor receptu: jokin
Postupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať, že je
zdravé a v prepočte na osobu aj lacné. Ja som použil na prípravu kuracie prsia z polky
kuraťa. Bolo väčšie, ak je možnosť tak si vyberám okolo 2,5 kg a rozrežem ho na
polovičky.
6 porcií |
45 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava je trošku dlhšia ale samotné varenie trvá maximálne sedem minút. Ja začínam prípravou omáčky. Do malého hrnčeka dám šťavu z ananásu a zlatý klas.
- Za stáleho miešania privediem do varu. Ešte chvíľu miešam aj po vypnutí variča.
- tu sú použité suroviny, iba som pridal ešte jeden banán a zabudol som tam dať zlatý klas.
- Keď už máme všetko pripravené tak sa môžme do toho pustiť.Najskôr si na rozpálenom oleji trochu osmahneme nakrájaný zázvor.
- Potom pridáme mäso spolu s arašidmi a chvíľu smažíme kým sa mäso nezatiahne.
- Následne pridáme sójové mäso a chvíľku podusíme.
- Následne pridáme ananásové kúsky spolu s cedenými hrozienkami dobre premiešame a ešte chvíľku dusíme.
- Pridáme kečup a opäť zamiešame.
- Na záver pridáme nakrájaný banán, vypneme oheň, zľahka premiešame a prikryjeme.
- Banán by sa nemal rozpadnúť. Takto by malo vyzerať jedlo po skončení varenia. Príloha je ryža ochutená soľou a oreganom. Táto Čína sa dá urobiť aj bez sójového mäsa, iba sa pridá viac kuracích pŕs a suroviny ktoré sme použili na ochutenie sójového mäsa použijeme na ochutenie pŕs.Dobrú chuť.