Sójovo kuracia Čína na môj spôsob

Autor receptu: jokin

Postupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať, že je zdravé a v prepočte na osobu aj lacné. Ja som použil na prípravu kuracie prsia z polky kuraťa. Bolo väčšie, ak je možnosť tak si vyberám okolo 2,5 kg a rozrežem ho na polovičky.

6
porcií
45 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava je trošku dlhšia ale samotné varenie trvá maximálne sedem minút. Ja začínam prípravou omáčky. Do malého hrnčeka dám šťavu z ananásu a zlatý klas.
  2. Za stáleho miešania privediem do varu. Ešte chvíľu miešam aj po vypnutí variča.
  3. tu sú použité suroviny, iba som pridal ešte jeden banán a zabudol som tam dať zlatý klas.
  4. Keď už máme všetko pripravené tak sa môžme do toho pustiť.Najskôr si na rozpálenom oleji trochu osmahneme nakrájaný zázvor.
  5. Potom pridáme mäso spolu s arašidmi a chvíľu smažíme kým sa mäso nezatiahne.
  6. Následne pridáme sójové mäso a chvíľku podusíme.
  7. Následne pridáme ananásové kúsky spolu s cedenými hrozienkami dobre premiešame a ešte chvíľku dusíme.
  8. Pridáme kečup a opäť zamiešame.
  9. Na záver pridáme nakrájaný banán, vypneme oheň, zľahka premiešame a prikryjeme.
  10. Banán by sa nemal rozpadnúť. Takto by malo vyzerať jedlo po skončení varenia. Príloha je ryža ochutená soľou a oreganom. Táto Čína sa dá urobiť aj bez sójového mäsa, iba sa pridá viac kuracích pŕs a suroviny ktoré sme použili na ochutenie sójového mäsa použijeme na ochutenie pŕs.Dobrú chuť.