Snehové rožky s krémom

renka73 - fotkarenka73, 14. decembra 2012
Snehové rožky s krémom
Foto: renka73

Keď som videla ako ich robí moja maminka povedala som,že to nedokážem.No dokázala som to :) a ako chutia...mňam

100 ks
porcií
14 minút
na 150 °C

Suroviny

4
300 g
150 g
Krém:
500 ml
120 g
2 ks
400 g
podľa chuti
Poleva:
100 g
60-70 g

Postup

  1. 1

    Bielka s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.Asi 20 ninút.Keď je sneh hustý odstavíme z ohňa a pridáme orechy,zamiešame.Snehovú penu dáme do sáčku a striekame na plech s papierom na pečenie 5 cm rožky.Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení necháme vychladnúť.

    Snehové rožky s krémom - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení

    Snehové rožky s krémom - obrázok 2
  3. 3

    Krém:mlieko,cukor a podingy uvaríme a necháme vychladnúť.Potom pridáme Heru a rum.Poriadne premiešame.

    Snehové rožky s krémom - obrázok 3
  4. 4

    Krém dáme do sáčku a nanášame na rožky.

    Snehové rožky s krémom - obrázok 4
  5. 5

    Hotové namáčame do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

mracik9
ej ha,niekto sa realizoval,krásne koláčiky a koľko ich je druhov,super
dajanca
miska by sa vynímala aj na vianočnom stole... vydarené koláčiky, len do plnky by som dala radšej maslo :-)
tinca
to nie sú parížske, ale špice /ako sme ich jedli v cukrárni/. Ja by som ešte urobila dierku a streknúť vaječný likér,je to úžasné.:)
renka73
dakujem ste milé..určite vyskúšam s vaječným likérom
astheart
@tinca : Nezlob se, ale myslím, že se mýlíš..... Máš pravdu, na obrázku jsou špičky i rohlíčky, ale recept je podle mě na pařížské rohlíčky...... :)
renka73
Na fotke sú úliky ak budete chcieť pošlemaj tie na špičky som ešte nerobila :)
evanaaa
Ano, recept je na rožky, nech sú už hocijaké, aj keď nie tie parížske, nie je tam ten krém ( parížsky), ale dala by som s chuťou hocčo z toho taniera.
marijanna
krasne, mna len zaujima,kolko možu stat tie rožky? Ja som ich ešte nikdy nerobila tak preto ma to zaujima...vdaka za pomoc a odpoved vsetky tvoje recepty su uzasne a krasne nafotene,bravo <3 :)
renka73
No asi by som si mala prepísať názov na Parížske rožky :)) A nemál by tam ísť íný krém?A veď je to jedno hlavne že chutia no nie? :)
renka73
@marijanna ,ďakujem:)Myslíš ako dlho vydržia?Vydržia dlho keď sa skladujú v chlade.Ja skladujem všetky zákusky na balkóne,ale po novom roku ich už nemám, lebo sa pojedia :))
martamm
ako pozerám, nevidím na fotke žiadne špičky, len rohlíky, napriek tomu ma recept zaujal a ukladám....
manka1
@renka73 , teším sa, že konečne rožky - parížske - nazvať sa to dá rôzne - veď ľudia si to tu aj tak píšu podľa svojich názvov - bez múky - také ako asi majú byť. Môžeš si preto pridať kategóriu bezlepkové - ďakujem, nemusím hľadať alebo experimentovať, keď budem piecť.
mariaklara
Chcela som len povedať, že tieto rožky milujem, ale to som už povedala :-)))
3sandra3
nádherné sú,,, ale môžu byť už plnené krémom ,, teda , ak sú pripravované k Vianociam....
marijanna
@renka73 , dakujem ti, aj ja ich skladujem v dozach na terase v chlade,len to,že potom, na druhe Vianoce - pravoslavne musim robit rychlo na novo,lebo mi nič neostane :) Skusim ich dnes urobit ved su sviatky za par dni, dakujem a krasne sviatky želam..:)
elekra
@renka73 , máš ich nádherné. Mám ic veľmi rada, ale zatiaľ som sa na ne neodhodlala.... Možno si vezmem z teba inšpiráciu a naberiem na ne odvahu.
ejmepb
Aj ja takto robím parížske rožky, len plnku dávam karamelovú.
valeri
Podarili sa Ti. Tie ma ešte len čakajú, budúci týždeň ich chcem robiť.
renka73
Dievcata dakuje za mile komentare,velmi potesili.
evanaaa
Recept je asi z júla a mám dojem, že sa zmenila fotka, lebo ako čítam komentáre, spomínajú sa aj špice a pred tým tam bol asi tanier( podnos), na ktorom bolo oboje, lebo aj @tinca by len tak špice nespomínala.
renka73
@evanaaa ,mas pravdu bola tam fotka s tanierom a na nom vsetky kolaciky ci som piekla,ale spice nie tie som este nepiekla :-)
emmatessdad
poradte mi prosim ako urobit tu cokoladovu polevu. Ja to neviem. Viem piect ale nikdy nemam peknu polevu. Nikdy nezmekne :-(.
marijanna
juuuj ja som urobila,ale mam problem, su mokre, tie rožky navlhli od kremu a lamu sa. Mam ich v doze vonku na terase,ale ked som ich chcela dat na tacku, nedaju sa su strašne makke a rozpaduju sa, prečo asi vie niekto?? dakujem
rimanka3
krém, v ktorom je mlieko spôsobuje, že zvlhnú. Recept na parížske rožky musí použiť pravý parížsky krém , t.j. 100g maslo, 100g čokoláda a 100g šľahačka. Cesto je v poriadku.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha