Snehové pusinky

mataliptak - fotkamataliptak, 27. januára 2013

Suroviny

4 ks
400 g
1 ks
400 ml
1 ks
125 g
1 PL
 alebo mleté orechy
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajcia si rozdelíme na žltky a bielky .. žltky si zatial odložíme ... kryštálový cukor si nasypeme na suchý plech a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupnov aby sa cukor zohrial ... sledujeme rukou jeho teplotu a dávame pozor aby sa neskaramelizoval ale aby bol horúci ... bielky si vyšlaháme a po lyžici pridávame horúci cukor a šlaháme dalej ... ušlahaný tuhý sneh dáme do vrecka na zdobenie a nastriekame na plech pusinky ...

  2. 2

    pusinky na plechu usušíme v rúre ... osvedčilo sa mi sušenie tak, že si rúru predhrejem na 200 stupnov vložím do nej dva plechy a stiahnem teplotu na 100 ale dám teplovzdušnú a suším pri takej teplote asi 45-60 minút ..

  3. 3

    V mlieku si rozmiešame žltky , zlatý klas , cukor , hladkú múku a vanilkový cukor... dobre rozmiešame a dáme uvariť na hustý puding .. hotový puding necháme vychladnúť , medzi tým si vyšlaháme maslo ... do vyšlahaného masla zašlaháme vychladený puding ... plnku si dáme do vrecka na zdobenie a spájame snehové pusinky po dve .. pusinky s krémom otočíme v kokose alebo v mletých orechoch aby sa plnka obalila ... a hotovo ... dobrú chuť !

Diskusia k receptu

radulienka
Vyzerajú super, dajú sa i trochu zafarbiť potravinárskou farbou, díky za recept...
anina6
tak toto mi pripomenulo moje detstvo a mojú dobrú babičku. ukladám a niekedy si aj vyskúšam. díky za receptík.
nikola166
@mataliptak : waau, tak to je mňamka presne pre mňa :) čím sladšie, tým lepšie :D a môžem sa spýtať, ten kryštálový cukor sa musí zohrievať ? má to nejaký špeciálny význam ? :)
arasidka
Matalipták, toto keby som bola vedela v čase Vianoc. Keď sme piekli tisíce trubičiek, zostávalo mi dosť bielok, ktoré som darovala rodine, niečo som "schosnovala"ja sama, a za tento recept ti ďakujem, poradím to mojej nevestičke, zrovna pred Vianocami sme sa bavili o tom, ako by sa všelijako dali pusinky urobiť.
evusik
tvoj recept určite vyskúšam, pretože momentálne mám snehovo pusinkové a snohovo tortové obdobie.... sú prekrásne :-)
3sandra3
takéto pusinky mám veľmi rada.... no keď nie sú prirodzené, tak môžu byť aj snehové... :-))
helenocka
Doposial som robila iba zo snehu nad parou, čo je zdlhavé. Ak je postup s cukrom odskúšaný tak je to super - skúsim
lubicap111
tento recept ma laka urcite vyskusam doteraz som bola iba obdivovatelom VARECHY oddnes budem na stranke aktivna...........
ivkarrbt
Vyskúšany krém je veľmi dobrý. pusinky som robila nad parov ale veľmi dobre ďakujem ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia