Snehové pusinky

Autor receptu: mataliptak

Postup

  1. Vajcia si rozdelíme na žltky a bielky .. žltky si zatial odložíme ... kryštálový cukor si nasypeme na suchý plech a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupnov aby sa cukor zohrial ... sledujeme rukou jeho teplotu a dávame pozor aby sa neskaramelizoval ale aby bol horúci ... bielky si vyšlaháme a po lyžici pridávame horúci cukor a šlaháme dalej ... ušlahaný tuhý sneh dáme do vrecka na zdobenie a nastriekame na plech pusinky ...
  2. pusinky na plechu usušíme v rúre ... osvedčilo sa mi sušenie tak, že si rúru predhrejem na 200 stupnov vložím do nej dva plechy a stiahnem teplotu na 100 ale dám teplovzdušnú a suším pri takej teplote asi 45-60 minút ..
  3. V mlieku si rozmiešame žltky , zlatý klas , cukor , hladkú múku a vanilkový cukor... dobre rozmiešame a dáme uvariť na hustý puding .. hotový puding necháme vychladnúť , medzi tým si vyšlaháme maslo ... do vyšlahaného masla zašlaháme vychladený puding ... plnku si dáme do vrecka na zdobenie a spájame snehové pusinky po dve .. pusinky s krémom otočíme v kokose alebo v mletých orechoch aby sa plnka obalila ... a hotovo ... dobrú chuť !