Ovocný pohár
Ovocný pohár

Smotanový pohár videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 9. septembra 2019

Smotanový pohár je u nás doma veľmi obľúbený, teda až po banánoch v čokoláde. Tento recept je rýchly, chutný, "čo chladnička a špajza dala". Zobraziť celý popisSmotanový pohár je u nás doma veľmi obľúbený, teda až po banánoch v čokoláde. Tento recept je rýchly, chutný, "čo chladnička a špajza dala". Uvedomujem si, že mascarpone nie je v každej domácnosti, aj ja ho kúpim raz za čas. Poháre vždy robím "od oka", konkrétne smotanovú zmes. Ako to máte u vás ? :-)

Smotanový pohár (videorecept)
Foto: Niliarik

Suroviny

 (mini)
 domáce




Postup

  1. 1

    Kyslú smotanu zmiešame s mascarpone a pridáme kryštálový cukor podľa chuti. Vlašské orechy som trochu orestovala na suchej panvici (dávajte pozor, aby sa vám nepripiekli).

  2. 2

    Do pohára naukladáme suroviny v takomto poradí: mini piškóty, orechy, slivky, smotanovú zmes, mini piškóty, orechy, slivky, smotanovú zmes. Zvyšnými slivkami som dozdobila pohár. Ovocie je ľubovoľné, také, ktoré máte radi. Je to len na Vás...

Diskusia k receptu

radost
..to maškrta pre lenivých
robievam
s jahodovým kompotom,bez mascarpone bolo v nedeľu
marienka44
Kde si kúpila minpiskoty? U nas som nevidela. :-(
Recept sa mi páči, urobím.
evanaaa
Ten kryštálový cukor sa asi nerozpustí úplne, nebude škrípať pod zubami? Dala by som skôr práškový. kedysi som podobné lahôdky robievala, aj do pohárov, dnes už ani nie.