Smotanový krém s vareným jabĺčkom
Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 26. októbra 2016
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 26. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Povaríme ich s vanilkovým cukrom na miernom ohni, kým nezmäknú a necháme vychladnúť.
- 2
Trstinový cukor vyšľaháme s mascarpone, pridáme kyslú smotanu a premiešame. V ďalšej nádobe vyšľaháme šľahačkovú smotanu a jemne ju vmiešame do pripravenej zmesi. Môžeme pridať pár kvapiek limetkovej šťavy.
- 3
Do pohárikov nalámeme sušienky, zalejeme krémom a ozdobíme vychladnutými jablkami. Podávame dobre vychladené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu