Smotanový krém s vareným jabĺčkom

Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 26. októbra 2016
Smotanový krém s vareným jabĺčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

3 ks
300 g
200 g
100 g
60 ml
1 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Povaríme ich s vanilkovým cukrom na miernom ohni, kým nezmäknú a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Trstinový cukor vyšľaháme s mascarpone, pridáme kyslú smotanu a premiešame. V ďalšej nádobe vyšľaháme šľahačkovú smotanu a jemne ju vmiešame do pripravenej zmesi. Môžeme pridať pár kvapiek limetkovej šťavy.

  3. 3

    Do pohárikov nalámeme sušienky, zalejeme krémom a ozdobíme vychladnutými jablkami. Podávame dobre vychladené.

Diskusia k receptu

violeta
Toho cukru sa mi zdá strašne veľa, nepomýlili ste sa? Inak sa mi kombinácia s varenými jablkami páči, dobrá inšpirácia, ďakujem ;)