Smotanová torta
Smotanová torta

Smotanovo-ovocná torta s kokosom a čokoládou

ninussa - fotkaninussa, 23. júla 2017
Smotanovo-ovocná torta s kokosom a čokoládou
Foto: ninussa

Nepečenú smotanovú tortu asi všetci poznáme, robievam ju v lete veľmi často a toto je jedna z mojich obľúbených variácií :)

10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

800 g pochúťková
500 g
2 bal
2 PL
3 PL
150 g
250 g
500 g
250 g




Postup

  1. 1

    Na spodok tortovej formy (použila som s priemerom 25,5 cm) si naukladáme vrstvu sušienok, použijeme asi polovicu.

  2. 2

    Na sušienky naukladáme vrstvu malín a jahôd (môžeme použiť aj iné ovocie podľa chuti, mne sa k tejto kombinácii ale najlepšie hodia maliny a jahody), tiež použijeme asi polovicu ovocia, môžeme si bokom odložiť zopár pekných kúskov, ktorými ozdobíme vrch.

  3. 3

    V miske zmiešame 400 g kyslej pochúťkovej smotany a 250 g ricotty. Ricottu môžeme nahradiť aj mascarpone, je to na Vás. Do zmesi primiešame 2 vanilkové cukre, 2 polievkové lyžice amareta a 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu. Dobre to spolu vymiešame a vylejeme do tortovej misy na sušienky a ovocie.

  4. 4

    Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok a ovocia.

  5. 5

    Jeden riadok čokolády si odložíme na neskôr, zvyšok roztopíme, ja ju zväčša teda len strčím na 2 minútky do mikrovlnky :D. Ja som použila mliečnu čokoládu, ale pokojne môžete aj horkú, ak ju máte radšej.

  6. 6

    V miske si vymiešame 400 g smotany s 250 g ricotty a do toho vmiešame roztopenú čokoládu. Celé to pridáme do tortovej misy na sušienky a ovocie.

  7. 7

    Vrch ozdobíme zvyšným ovocím, posypeme kokosom a strúhanou čokoládou. Dáme zachladiť do chladničky, ideálne na celú noc, alebo aspoň na 4 hodiny. A môže sa maškrtiť :)

Diskusia k receptu

haji
Vděčná hlavně letní dobrota, s kokosem je to příjemná změna. Díky za sdílení!
1x martau
luss44
včera som robila obyčajnú smotanovo-ovocnú tortu, ale skúsila som podľa Teba s tým kokosom a celkom je to dobré, plus nastrúhanú horkú čokoládu do smotany. Keď kúpim amaretto, nabudúce pridám aj to.