Smotanovo-ovocná torta s kokosom a čokoládou
Foto: ninussa
Nepečenú smotanovú tortu asi všetci poznáme, robievam ju v lete veľmi často a toto je jedna z mojich obľúbených variácií :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Na spodok tortovej formy (použila som s priemerom 25,5 cm) si naukladáme vrstvu sušienok, použijeme asi polovicu.
- 2
Na sušienky naukladáme vrstvu malín a jahôd (môžeme použiť aj iné ovocie podľa chuti, mne sa k tejto kombinácii ale najlepšie hodia maliny a jahody), tiež použijeme asi polovicu ovocia, môžeme si bokom odložiť zopár pekných kúskov, ktorými ozdobíme vrch.
- 3
V miske zmiešame 400 g kyslej pochúťkovej smotany a 250 g ricotty. Ricottu môžeme nahradiť aj mascarpone, je to na Vás. Do zmesi primiešame 2 vanilkové cukre, 2 polievkové lyžice amareta a 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu. Dobre to spolu vymiešame a vylejeme do tortovej misy na sušienky a ovocie.
- 4
Naukladáme ďalšiu vrstvu sušienok a ovocia.
- 5
Jeden riadok čokolády si odložíme na neskôr, zvyšok roztopíme, ja ju zväčša teda len strčím na 2 minútky do mikrovlnky :D. Ja som použila mliečnu čokoládu, ale pokojne môžete aj horkú, ak ju máte radšej.
- 6
V miske si vymiešame 400 g smotany s 250 g ricotty a do toho vmiešame roztopenú čokoládu. Celé to pridáme do tortovej misy na sušienky a ovocie.
- 7
Vrch ozdobíme zvyšným ovocím, posypeme kokosom a strúhanou čokoládou. Dáme zachladiť do chladničky, ideálne na celú noc, alebo aspoň na 4 hodiny. A môže sa maškrtiť :)
Tiež smotanová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu