Smotanové zemiaky
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú veľkosť a tvary. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme najlepšie olivovým olejom a poriadne premiešame.
- Okorenené zemiaky dáme do rozpálenej rúry asi na 10 minút. Občas ich môžeme premiešať. Keď zemiaky začínajú chytať zlatistú farbu, zalejeme ich 2/3 smotany, premiešame, poukladáme na ne plátkový syr alebo ich posypeme strúhaným syrom.
- Polejeme zvyškom smotany a dáme dopiecť do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia.
|