Slovenský hrebeň z karé (fotorecept)

Autor receptu: andys

Šťavnatá úprava suchšieho karé na slovenský spôsob:

6-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Bravčové karé v celku nasolíme hrubou soľou a čerstvo mletým korením. Narežeme na hrubšie rezne tak, že celkom nedokrojíme. Osolíme aj okoreníme jemne aj na rezoch.
  2. Do každého rezu vložíme plátok oravskej slaniny, niekoľko syrových nití a vetvičku rozmarínu. (trošku slaniny si odložíme, budeme na nej opekať mäso).
  3. Jednotlivé rezy pekne pritlačíme k sebe, zvyšok slaniny nakrájame a rozpražíme. Na slaninke orestujeme mäsovo-slaninovo-syrový bochník zo všetkých strán.
  4. K orestovanému mäsu môžeme pridať zemiaky, nakrájané na väčšie kusy a ochutené podľa našej chuti, ktoré použijeme ako prílohu. Jemne podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté pečieme asi 45 minút až hodinu.
  5. Hrebene narežeme z mäsového bochníka šikmým rezom.
  6. Podávame so zemiakmi, ak sme ich piekli spolu s mäsom, budú mať fajnovú príchuť slaninky :) Želám dobrú chuť :)