Slovenský gyros

miloss2 - fotkamiloss2, 29. novembra 2012
Slovenský gyros
Foto: miloss2

Veľmi rýchla príprava dobrej večere pre "unavenú" mládež,prichádzajúcej zo školy.

3
porcie
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Sekanú nakrájame na rezance,posypeme korením na gyros,pridáme dve lyžice oleja,premiešame a necháme odstáť 5 minút.

    Slovenský gyros - obrázok 1
  2. 2

    Uhorku nastrúhame nahrubo,posolíme.Počkáme kým pustí šťavu,tú vystísame,pridáme smotanu,pretlačený cesnak,trochu okoreníme a premiešame.Drezing máme hotový.

    Slovenský gyros - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu a papriku nakrájame na prúžky.Na troche oleja pečieme naloženú sekanú,asi 5 minút,pridáme cibuľu s paprikou a ešte chvíľu pečieme.Podľa chuti dosolíme a okoreníme.Podávame so žemľou,alebo keď mládež oškrábe zemiaky,tak s hranolkami.Dobrú chuť.

    Slovenský gyros - obrázok 3

Diskusia k receptu

dajanca
školskú a večne hladnú mládež už doma nemám, ale snáď by som sa zavďačila aj manželovi, keď ma pritlačí čas...:-)
angast
sekaná je vhodný výživový doplnok pre mládež.
margaretka28
Radšej si im mohol spraviť šlepársky rezeň, aj to je rýchle, ale nemáš z toho špinavý riad.
concord
No, ak už kúpenú sekanú, tak jedine z Poľska. Budeš mať aspoň istotu že tam pomleli do mäsa remeň starého otca.