Slovenské tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: domci4
Tento skvelý zákusok robievame už dosť dlho, vždy ho pre niekoho koho chceme
obdarovať. Je to skvelý zákusok. Tentoraz to bolo pre sestranicu.
Postup
- Najprv si spravíme kávu, vylejeme do taniera a pridáme rum (asi 1 lyžicu).
- Do misy dáme natierkové maslá s 3 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme.
- 2 stužovače vyšľaháme s 2 smotanami do peny.
- Tieto dve zmesi zmiešame zľahka dokopy.
- A začína vrstvenie. Na spodok poukladáme piškóty, ktoré po jednej namáčame do kávy a rumu ( nesmú byť veľmi rozmočené).
- Ďalej dáme na vrch vrstvu bielej zmesi. Len tak aby sme zakryli piškóty ( nie veľa- tak ako je na obrázku). A toto opakujeme ešte 3 krát. Takže vyzerá to takto piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes.
- A na vrch všetko dajte čo vám ostalo - veľa zmesi
- Ak chcete spravte si šablonu a posypte kakaovým práškom. Dajte na noc do chladu- tak by to malo odstáť, ale keď sa človek ponáhľa a nestíha znesie do v chlade aj menej a môže sa to papať :) . Dobrú chuť.