Slovenské tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: domci4

Tento skvelý zákusok robievame už dosť dlho, vždy ho pre niekoho koho chceme obdarovať. Je to skvelý zákusok. Tentoraz to bolo pre sestranicu.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si spravíme kávu, vylejeme do taniera a pridáme rum (asi 1 lyžicu).
  2. Do misy dáme natierkové maslá s 3 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme.
  3. 2 stužovače vyšľaháme s 2 smotanami do peny.
  4. Tieto dve zmesi zmiešame zľahka dokopy.
  5. A začína vrstvenie. Na spodok poukladáme piškóty, ktoré po jednej namáčame do kávy a rumu ( nesmú byť veľmi rozmočené).
  6. Ďalej dáme na vrch vrstvu bielej zmesi. Len tak aby sme zakryli piškóty ( nie veľa- tak ako je na obrázku). A toto opakujeme ešte 3 krát. Takže vyzerá to takto piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes, piškóty- zmes.
  7. A na vrch všetko dajte čo vám ostalo - veľa zmesi
  8. Ak chcete spravte si šablonu a posypte kakaovým práškom. Dajte na noc do chladu- tak by to malo odstáť, ale keď sa človek ponáhľa a nestíha znesie do v chlade aj menej a môže sa to papať :) . Dobrú chuť.