Slovenské letné čatní ReKaRi (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Využila som čerstvé, letné produkty z mojej záhrady plné vitamínov, minerálov, pektínu, trieslovín, antioxidantov, živých enzýmov. Dusila som len na troške masla a nie celkom do zmäknutia, ako by to pri čatní malo byť, aby aktívne látky sa nezdegradovali. Cukru tiež len málo. Vynikla tým pôvodná chuť a aj v teplom, aj v studenom stave bola kyselkavo jemno drsno svieža a konzistencia zostala chrumkavejšia. Vznikla rozumná, osviežujúca maškrtka.
1 porcia |
12 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Ríbezle odstopkujeme, rebarboru ošúpeme, mrkvu oškrábeme, všetko umyjeme.
- Ríbezle popučíme, rebarboru nakrájame na tenké plátky, mrkvu nastrúhame nahrubo, mätové lístky pokrájame.
- Rozohrejeme pomaly maslo, keď začne voňať, pridáme cukor a za miešania ho necháme mierne skaramelizovať asi počas 5 minút.
- Pridáme karotku a rebarboru. Miešame asi 3 minúty.
- Potom ríbezle s mätou a muškátovým kvetom. Za miešania necháme mierne rozvariť počas 5 minút.
- Konečné dielo. Pre pochutenie, zdravie a NA ZDRAVIE!