Slovenská ryža ( fotorecept)

mojack - fotkamojack, 16. novembra 2014
Slovenská ryža ( fotorecept)
Foto: mojack

Rýchlo a jednoducho . Na spôsob rizota ... možno niekomu ako pripomenutie.

Suroviny

 pečené
300 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slovenskú ryžu opražím na oleji.

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšilo sa mi trochu opečeného mäsa z nedele.

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca s ryžou pridám mäso a zmes zeleniny. Osolím, okorením

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zalejem vodou - 450 ml. Premiešam, zakryté varím, necháme vodu vyvrieť. Odstavím (pod pokrievkou ryža zmäkne).

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pekne sa dovarí .

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
myslím,že by bolo dobré napísať, na koľko slovenskej ryže koľko vody...
nie každý vie robiť slov.ryžu
Niekto zalieva studenou, ja napríklad vriacou vodou.
@janara v recepte je uvedené 300 g slov.ryže, z textu - zaliať450 ml vody. Asi to uniklo pozornosti, keď si človek predstavuje tie chute pri čítaní receptov... Aj ja zalievam vriacou vodou. @mojack poznám toto jedlo, kamoška ho robieva, len trošku inak, je to fajn!
@lizatko , prečo džuveč? Ten sa robí asi inak...... Tieto drobné cestoviny - tarhoňu, slov.ryžu, mám aj aj rada a veru sa dá spraviť podobne ako rizoto s ryžou, rýchlo a chutne.
U nás je toto odjakživa tarhoňa (aj keď mama robievala často aj domácu a to bola tarhoňa tiež). Na takýto spôsob som ju nikdy nerobila, hoci ju robievam dosť často, ako prílohu. Ale hádam skúsim, dám najprv dusiť mäso a potom pridám tú tarhoňu. Lebo tá tvoja vyzerá tak dobre, že aj po večeri sa mi sliny zbiehajú......

Pridaj komentár k receptu: