Slovenská ryža ( fotorecept)

mojack - fotkamojack, 16. novembra 2014
Slovenská ryža ( fotorecept)
Foto: mojack

Rýchlo a jednoducho . Na spôsob rizota ... možno niekomu ako pripomenutie.

Suroviny

 pečené
300 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Slovenskú ryžu opražím na oleji.

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvyšilo sa mi trochu opečeného mäsa z nedele.

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca s ryžou pridám mäso a zmes zeleniny. Osolím, okorením

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a zalejem vodou - 450 ml. Premiešam, zakryté varím, necháme vodu vyvrieť. Odstavím (pod pokrievkou ryža zmäkne).

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pekne sa dovarí .

    Slovenská ryža ( fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janara
myslím,že by bolo dobré napísať, na koľko slovenskej ryže koľko vody...
nie každý vie robiť slov.ryžu
Niekto zalieva studenou, ja napríklad vriacou vodou.
finczi
@janara v recepte je uvedené 300 g slov.ryže, z textu - zaliať450 ml vody. Asi to uniklo pozornosti, keď si človek predstavuje tie chute pri čítaní receptov... Aj ja zalievam vriacou vodou. @mojack poznám toto jedlo, kamoška ho robieva, len trošku inak, je to fajn!
janara
tak prepáč, ale som to fakt nepostrehla :)
daguska
Skvelé.Milujem presne tento tip "rizota".Robievala nám ho mama.Dakujem za pripomenutie.Jednoducho a chutne.
mojack
Niekedy aj tie obyčajne recepty sú najlepšie....je to veru tak, spomienky ako varili naše mamičky.
gubics
Poznám tento recept,ale dávno som ho nerobila.Ďakujem za pripomenutie.
elysa
veru chutne využité zvyšné mäsko...
evanaaa
@lizatko , prečo džuveč? Ten sa robí asi inak...... Tieto drobné cestoviny - tarhoňu, slov.ryžu, mám aj aj rada a veru sa dá spraviť podobne ako rizoto s ryžou, rýchlo a chutne.
sovka62
U nás je toto odjakživa tarhoňa (aj keď mama robievala často aj domácu a to bola tarhoňa tiež). Na takýto spôsob som ju nikdy nerobila, hoci ju robievam dosť často, ako prílohu. Ale hádam skúsim, dám najprv dusiť mäso a potom pridám tú tarhoňu. Lebo tá tvoja vyzerá tak dobre, že aj po večeri sa mi sliny zbiehajú......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia