Slonie žrádlo
Autor receptu: tinca
Rýchle pohostenie pre hladošov.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme kečupový dresing a to z uvedených surovín v miske nad parou, za neustáleho miešania. Trvá to cca 5 min. Necháme ho úplne vychladnúť. Uvaríme si vajíčka na tvrdo, tie necháme tiež vychladnúť.
- Na hrubom strúhadle si nastrúhame vajíčka,salámu a kyslé uhorky. Pridáme na drobno nakrájené jarné cibuľky,jemne osolíme a okoreníme. Pridáme vychladnutý dresing. Nakoniec pridáme majonézu a zľahka všetko premiešame. Veľa nemiešať, aby nevznikla kaša!
- Podávame s bagetkou, alebo dobrým chlebíkom. Jedlo môžeme podávať aj ako predjedlo trebars na šalátovom liste, alebo ako rýchlu večeru so zeleninou.
RADA NAVYŠE: chutí aj s nugetkami http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-nugetky-fotorecept/8779-recept.html. Tiež môžeme tento šalát využiť aj ako prílohu na studené misy, pod ruské vajíčka a pod.