Slnečnicová torta - nepečená fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 6. apríla 2014
Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept)
Foto: rennatte

Nepečená torta bez múky a cukru s netradičným korpusom a tvarohovo banánovým krémom

45 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
400 g
50 g
2 PL
Krém:
500 g
3 ks
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Slnečnicu nasypeme do sitka a prepláchneme vodou, vysypeme na utierku a vysušíme, hrozienka umyjeme a namočíme do vody aspoň na 10 minút.

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osušenú slnečnicu vložíme do mixéra s nádstacom sekacie nože a rozmixujeme, kým hmota nieje tvarovateľná asi dve- tri minúty

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme med a hrozienka,,,ak sa dá počas mixovania, ak nie mixovanie prerušíme pridáme a znova mixujeme ďalšie dve minúty

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hotovú zmes na korpus ochutnáme, prípadne dosladíme, preložíme do nízkej guľatej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou a rukami rozltačíme po obvode až po horné okraje, odložíme

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    banán, tvaroh, kokosový olej a med mixujeme v klasickom mixéry na hladkú krémovú hmotu

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    krém vylejeme na korpus

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ozdobíme vidličkou a poukladáme nakrájané ovocie, dáme chladiť aspoň na dve hodiny, aby krém stuhol

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    dobrú chuť

    Slnečnicová torta - nepečená (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tiginko
super, tento štýl sladkostí je môj obľúbený. Ukladám a ďakujem za inšpiráciu!
abul
Recept si zaslúži 5 hviezdičiek.
havino
no prosím, niečo pre mňa, vdaka za recept, veľmi pekne si ho vyzdobila
denyany
Netradičné a veľmi zaujímavé. Ani nie ten krém, ten robievam bežne s rôznymi obmenami, ale ten korpus, tak to si ma dostala! Určite urobím, len bez hrozienok, tie nemusíme.:-)
eviana
Prekrásna inšpirácia, veľmi sa mi páči, celé hviezdne nebo zaň posielam :)
evanaaa
Aj ja ukladám....mne tie mleté slnečnicové jadierka pripomínajú mnou tak obľúbenú dávnu maškrtu, ktorej meno som dlho nevedela, až neskôr som sa dozvedela, že je to Chalva, tá pravá sa takto robí, len neviem, asi by som musela ten med nahradiť umelým dia , alebo bio agáve....?
tamik
V poslednom čase vyhľadávam dezerty bez múkz a cukru....dneska sme si urobili podľa tvojho receptu, ozdobili jahodami...výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia