Foto: rennatte
Nepečená torta bez múky a cukru s netradičným korpusom a tvarohovo banánovým krémom
príprava
Postup
-
1
Slnečnicu nasypeme do sitka a prepláchneme vodou, vysypeme na utierku a vysušíme, hrozienka umyjeme a namočíme do vody aspoň na 10 minút.
-
2
Osušenú slnečnicu vložíme do mixéra s nádstacom sekacie nože a rozmixujeme, kým hmota nieje tvarovateľná asi dve- tri minúty
-
3
pridáme med a hrozienka,,,ak sa dá počas mixovania, ak nie mixovanie prerušíme pridáme a znova mixujeme ďalšie dve minúty
-
4
hotovú zmes na korpus ochutnáme, prípadne dosladíme, preložíme do nízkej guľatej formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou a rukami rozltačíme po obvode až po horné okraje, odložíme
-
5
banán, tvaroh, kokosový olej a med mixujeme v klasickom mixéry na hladkú krémovú hmotu
-
6
krém vylejeme na korpus
-
7
ozdobíme vidličkou a poukladáme nakrájané ovocie, dáme chladiť aspoň na dve hodiny, aby krém stuhol
-
8
dobrú chuť
Diskusia k receptu