Slivky do koláčov na zimu (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto slivky si odkladám každý rok. Sú vynikajúce, preto, že nie sú premočené sirupom a môžu sa použiť do koláčov, pirôh, slivkových guliek, používam ich aj do štrúdlí..sú presne také chuťou, ako počas leta..zostanú pevné a dajú sa dobre pokrájať do plniek..

60 minút
príprava
15 minút
na 70 °C

Suroviny

Postup

  1. tento recept sa vzťahuje na akékoľvek množstvo sliviek. ..tiež sa môžu použiť slivky, podľa vlastného uváženia...zvykla som odkladať bystrické, ale tento rok nemám, tak som použila červené ringloty..najprv som ich obrala..
  2. poriadne umyla vo viacerých vodách..
  3. odkôstkovala...prípadne sa môžu pokrájať na menšie kúsky...ja to iba rozpolím a krájam si potom, podľa toho na čo ich použijem...
  4. natlačila som do pohárov toľko, koľka sa vmestí, bez poškodenia a zorpučenia...
  5. do každého pohára zarovnanú 1 lyžicu cukru..
  6. pridala 1 lyžicu studenej vody..
  7. zatvorila a vysterilizovala...na 70 st. iba 15 min..dať do police a hotovo...
  8. pokiaľ to vyskúšate, čo veru nie je veľa roboty, určite oceníte ich kvalitu...a prajem vám dobrú chuť..