Foto: nancy1974
Patrím k pohodlným gazdinkám, využijem každý recept na uľahčenie práce a tento recept na slivkový lekvár je toho dôkazom, mám ho odskúšaný a chutí Zobraziť celý popisPatrím k pohodlným gazdinkám, využijem každý recept na uľahčenie práce a tento recept na slivkový lekvár je toho dôkazom, mám ho odskúšaný a chutí celej rodine. Nie je to tradičný "babičkovský" lekvár, ktorý sa dal krájať nožom, ale keďže som človek od prírody lenivý a pamätám si ako stareček varil slivkový lekvár celý deň a celá kuchyňa bola od lekváru :-) tak dávam prednosť tomuto receptu. Niekedy pridám iba cukor, niekedy všetky ingrediencie a minule my chýbala napr. škorica. Mňam.
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Umyté a vykôstkované slivky vložiť do pekáča a pokvapkať octom, piecť 25 min. pri 250°C.
- 2
Vybrať pekáč, nasypať na slivky 250 g cukru - nemiešať a dať znova piecť na 15 min.
- 3
Znova vybrať pekáč a nasypať na slivky zvyšok cukru - nemiešať a dať piecť na 25 min.
- 4
Vybrať pekáč, pridať rum, klinčeky a škoricu a všetko dohladka vymixovať. Potom už len plniť do pohárikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pernikové korenie ...chuti, ale robim v pekárničke
dakujem vopred :)
možno by sa dal aj v rure..a s tým korením...