Slivkový lekvár - pečený, nemiešaný

Autor receptu: nancy1974

Patrím k pohodlným gazdinkám, využijem každý recept na uľahčenie práce a tento recept na slivkový lekvár je toho dôkazom, mám ho odskúšaný a chutí celej rodine. Nie je to tradičný "babičkovský" lekvár, ktorý sa dal krájať nožom, ale keďže som človek od prírody lenivý a pamätám si ako stareček varil slivkový lekvár celý deň a celá kuchyňa bola od lekváru :-) tak dávam prednosť tomuto receptu. Niekedy pridám iba cukor, niekedy všetky ingrediencie a minule my chýbala napr. škorica. Mňam.

20 minút
príprava
65 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté a vykôstkované slivky vložiť do pekáča a pokvapkať octom, piecť 25 min. pri 250°C.
  2. Vybrať pekáč, nasypať na slivky 250 g cukru - nemiešať a dať znova piecť na 15 min.
  3. Znova vybrať pekáč a nasypať na slivky zvyšok cukru - nemiešať a dať piecť na 25 min.
  4. Vybrať pekáč, pridať rum, klinčeky a škoricu a všetko dohladka vymixovať. Potom už len plniť do pohárikov.