Slivkový lekvár - pečený, nemiešaný
Autor receptu: nancy1974
Patrím k pohodlným gazdinkám, využijem každý recept na uľahčenie práce a tento
recept na slivkový lekvár je toho dôkazom, mám ho odskúšaný a chutí celej rodine. Nie
je to tradičný "babičkovský" lekvár, ktorý sa dal krájať nožom, ale keďže som človek od
prírody lenivý a pamätám si ako stareček varil slivkový lekvár celý deň a celá kuchyňa
bola od lekváru :-) tak dávam prednosť tomuto receptu. Niekedy pridám iba cukor,
niekedy všetky ingrediencie a minule my chýbala napr. škorica. Mňam.
20 minút príprava |
65 minút na 250 °C |
Postup
- Umyté a vykôstkované slivky vložiť do pekáča a pokvapkať octom, piecť 25 min. pri 250°C.
- Vybrať pekáč, nasypať na slivky 250 g cukru - nemiešať a dať znova piecť na 15 min.
- Znova vybrať pekáč a nasypať na slivky zvyšok cukru - nemiešať a dať piecť na 25 min.
- Vybrať pekáč, pridať rum, klinčeky a škoricu a všetko dohladka vymixovať. Potom už len plniť do pohárikov.