Foto: archaa
Postup
-
1
Slivky umyjeme, rozpoltíme a odkôstkujeme. Zmiešame s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a varíme v hrnci do husta (môžete ho dať aj do pekáča a piecť 2-3 hodinky pri 180 stupňoch, kým nezhustne. Ja to nerobím). Hustý trocha pomixujeme, pridáme kyselinu citrónovú a ešte asi 5 minút povaríme. Naplníme poháre a dobre uzatvoríme. Ja vždy aj sterilizujem 10 minút, potom vyberiem osuším, otočím hore dnom a nechám pod dekou do druhého dňa. Hnedý cukor spôsobí, že lekvár bude aromatickejší. Robím ho každý rok. Je výborný a perníčky na vianoce sú s ním nesmierne dobré!!!
@kika1212 : určite stojí za vyskúšanie, je veľmi dobrý
práve na sporáku rozváram tento vianočný slivkový...až ráno bude hotový..bo nebudem do noci pri ňom stáť..no musela som si -pre intenzívnu vôňu-za jeden varechový "liz" dať..super..
robím len z dvoch kíl-dostala som len toľko...
no pokúsim sa vyžobrať sliviek viac..aby nám ostalo aj na ten decembrový mesiac...
zdravím...:-)
@58vlasta : držím palce nech sa vydarí