Slivkovo-hrušková omáčka
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
30 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené hrušky a slivky pokrájame na malé kúsky a vložíme do veľkého hrnca. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí na asi 5 pohárov s objemom 350 ml.
- <b>Tipy:</b> Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.
|