Slivkovo-broskyňový crumble
Foto: violeta
Rýchly, chutný dezert. V tomto prípade s úžasnou chuťou neskorého leta ;)
na 175 °C
Suroviny
|
|
|
|
2 ČL (Gustin) |
|
(alebo biely) |
|
|
|
Posýpka: | |
100 g |
|
50 g |
|
60-70 g studené |
|
|
|
4-5 PL (alebo biely) |
|
2-3 PL (alebo mandle, lieskovce) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Umyté ovocie nakrájame na menšie kúsky a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom alebo mletou škoricou a kukuričným škrobom. Cukor pridajte podľa chuti a kyslosti ovocia. Preložíme do zapekacej misky a predpečieme 15-20 minút pri 175 stupňoch v teplovzdušnej rúre. Ovocia treba dať do 3/4 zapekacej misky, pečením klesne. Moja zapekacia miska má rozmer 26x17 cm.
- 2
Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Orechy posekáme a cukor si pridajte podľa chuti. Na predpečené ovocie navrstvíme posýpku a dopečieme 15-20 minút. Ja som dopekala 15 minút pri 175 stupňoch v teplovzdušnej rúre.
- 3
Crumble je chutný teplý aj vychladený. S kopčekom zmrzliny, šľahačkou... mne viac chutí len samotný.
Tiež ovocie:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem a prajem pekný deň :)