Zapekané ovocie
Zapekané ovocie

Slivkovo-broskyňový crumble

violeta - fotkavioleta, 5. septembra 2020
Slivkovo-broskyňový crumble
Foto: violeta

Rýchly, chutný dezert. V tomto prípade s úžasnou chuťou neskorého leta ;)

30-40 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ČL (Gustin)
 (alebo biely)
Posýpka:
100 g
50 g
60-70 g studené
4-5 PL (alebo biely)
2-3 PL (alebo mandle, lieskovce)
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté ovocie nakrájame na menšie kúsky a premiešame s cukrom, škoricovým cukrom alebo mletou škoricou a kukuričným škrobom. Cukor pridajte podľa chuti a kyslosti ovocia. Preložíme do zapekacej misky a predpečieme 15-20 minút pri 175 stupňoch v teplovzdušnej rúre. Ovocia treba dať do 3/4 zapekacej misky, pečením klesne. Moja zapekacia miska má rozmer 26x17 cm.

  2. 2

    Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Orechy posekáme a cukor si pridajte podľa chuti. Na predpečené ovocie navrstvíme posýpku a dopečieme 15-20 minút. Ja som dopekala 15 minút pri 175 stupňoch v teplovzdušnej rúre.

    Slivkovo-broskyňový crumble - obrázok 2
  3. 3

    Crumble je chutný teplý aj vychladený. S kopčekom zmrzliny, šľahačkou... mne viac chutí len samotný.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Ovocné crumbles sú veľmi chutné a bez veľkej roboty a námahy. Robievam slivkový, aj s broskyňami musí byť fajn.
rýchly a chutný, je to presne tak ;)
ďakujem a prajem pekný deň :)