Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Recept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je snáď iná.Ale kniha výborná,stojí za prečítanie.Dajú sa použiť aj čerešne,jablká,hrušky či figy.Podáva sa s troškou zmrzliny.Tiež výborná príloha k ryži,zemiakom,cestovinám namiesto kompotu..
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Slivky umyjeme a rozkrájame na štvrtinky.Prelejeme ich citronovou šťavou a necháme 10 minút marinovať.
- Zmiešame cukor so škoricou(dala som trstinový).Na teflonovej panvici rozohrejeme máslo,pridáme slivky a posypeme zmäsou cukru a škorice.
- Povaríme na miernom plameni,pokiaľ nezmäknú(nesmú byť ale rozvarené,najlepšie sú pripravené al dente).Podávame pri izbovej teplote so zmrzlinou alebo bez nej.
- Pripravovala som podľa tohto receptu.
- Je to naozaj dobručké.
- Dnes som spravila jablkové,tiež mňam...