Slivková bublanina po francúzsky - CLAFOUTIS bez cesta (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Recept je z knihy od Mireille Guilianovej: Prečo Francúzky nepriberajú.Aj keď podľa môjho názoru priberajú tak isto ako ostatní smrteľníci,len skladba ich jedálnička je snáď iná.Ale kniha výborná,stojí za prečítanie.Dajú sa použiť aj čerešne,jablká,hrušky či figy.Podáva sa s troškou zmrzliny.Tiež výborná príloha k ryži,zemiakom,cestovinám namiesto kompotu..

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slivky umyjeme a rozkrájame na štvrtinky.Prelejeme ich citronovou šťavou a necháme 10 minút marinovať.
  2. Zmiešame cukor so škoricou(dala som trstinový).Na teflonovej panvici rozohrejeme máslo,pridáme slivky a posypeme zmäsou cukru a škorice.
  3. Povaríme na miernom plameni,pokiaľ nezmäknú(nesmú byť ale rozvarené,najlepšie sú pripravené al dente).Podávame pri izbovej teplote so zmrzlinou alebo bez nej.
  4. Pripravovala som podľa tohto receptu.
  5. Je to naozaj dobručké.
  6. Dnes som spravila jablkové,tiež mňam...