Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové slimáčiky, tak ma napadlo, že vyskušam dať do listkového cesta túto hriankovú zmes. V surovinách som si pripravila aj syr, ale nakoniec som ho nedala do slimáčikov, bolo dosť hriankovej zmesi.
14 porcií |
5 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na slimákov.
- Rozvaľkáme lístkové cesto na obdĺžnik.
- Cesto potrieme hríbovou hriankovou zmesou z dubákov, cibule, paradajok, papriky a dochucovadiel. Cesto s natretou hriankovou zmesou zvinieme. Nakrájame na kúsky asi 2,5-3 cm hrubé.
- Vajce rozšľaháme a každý kúsok pred položením na plech, pokrytý papierom na pečenie, namočíme. Položíme na plech dosť daleko od seba(aby sa nezlepili).
- Potom slimáčiky upečieme vo vyhriatej rúre a možeme podávať. Hodí sa k nim teplý čajík, alebo chladené pivo. Dobrú chuť.