Slimáčiky s hubovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové slimáčiky, tak ma napadlo, že vyskušam dať do listkového cesta túto hriankovú zmes. V surovinách som si pripravila aj syr, ale nakoniec som ho nedala do slimáčikov, bolo dosť hriankovej zmesi.

14
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na slimákov.
  2. Rozvaľkáme lístkové cesto na obdĺžnik.
  3. Cesto potrieme hríbovou hriankovou zmesou z dubákov, cibule, paradajok, papriky a dochucovadiel. Cesto s natretou hriankovou zmesou zvinieme. Nakrájame na kúsky asi 2,5-3 cm hrubé.
  4. Vajce rozšľaháme a každý kúsok pred položením na plech, pokrytý papierom na pečenie, namočíme. Položíme na plech dosť daleko od seba(aby sa nezlepili).
  5. Potom slimáčiky upečieme vo vyhriatej rúre a možeme podávať. Hodí sa k nim teplý čajík, alebo chladené pivo. Dobrú chuť.