Slimáci na úteku (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Nevedela som aký názov mám dať týmto slimákom, preto som sa rozhodla dať zábavný názov. :)

8
porcií
20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov.
  2. Bielky začneme šľahať a pridávame práškový cukor.
  3. Keď je sneh tuhý pridávame žĺtky pojednom.
  4. Potom pridáme čokoládový puding.
  5. A zamiešáme.
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie.
  7. Nalejeme piškótové cesto a zarovnáme. Dáme piecť na 180 °C za 18 minút.
  8. Takto vyzerá upečené cesto, ktoré necháme vychladnúť.
  9. Uvaríme si malinový puding a to nasledovne: 50 g kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 4 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme malinový puding rozmiešaný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Ešte horúci puding nalejeme na piškótové cesto.
  10. Piškótové cesto stočíme ale 3 cm necháme volne, aby sme tam mohli napichať čokoládové šparadka. A dáme stuhnúť do chladničky na 3 hodiny.
  11. Narežeme na 1 cm široké rezy a podávame. Prajem dobrú chuť :)