Sliepka ako hus

Autor receptu: stefanm

Husacie hody sú tradíciou na západnom slovensku,hlavne na Záhorí.Tak som sa rozhodol,že si urobím husacie hody aj u nás v metropole Šariša , v Prešove.Husi nechovám tak som improvizoval.A stálo to za to!!!

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú,nasolenú a odstatu sliepku (nie mrazenú!!!) uvaríme spolu s koreňovou zeleninou na polievku do polomäkka,vyberieme z polievky a necháme vychladnúť.
  2. Preložíme ju na pekáč a pridáme hodne husacej masti.
  3. Obložíme bylinkami (petržlenová vňať,bazalka,tymian,rozmarín),podlejeme polievkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  4. Počas pečenia hodne polievame výpekom.Upečieme do mäkka , naporcujeme a podávame.
  5. Podával som , samozrejme , s lokšami a kapustou.
  6. Jedli sme rukami a chválili a chválili :)