Slávnostná vanilková bábovka

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

16
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: bábovkovú formu (Ø 23 cm), papier na pečenie.
  2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni po dobu asi ½ minúty. Zmiešame múku, škrob a kypriaci prášok a striedavo s mliekom zašľaháme na strednom stupni dohladka. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra:180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 50 minút.
  4. Bábovku necháme na 10 minútach mierne vychladnúť. Vyklopíme na kuchynskú mrížku a necháme úplne vychladnúť
  5. Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. 1/3 krému odoberieme na neskoršie použitie.
  6. Bábovku trikrát pozdĺžne rozrežeme. Každý diel korpusu položíme na podnos a pokvapkáme asi 1 PL rumu (okrem vrchného dielu korpusu). Spojíme krémom a zostavíme bábovku. Povrch bábovky potrieme zvyšnou 1/3 krému
  7. Na ozdobenie pripravíme obe polevy podľa návodu na obale. Nalejeme striedavo na papier na pečenie tak, aby sa polevy dotýkali a necháme zatuhnúť. Pomocou kávovej lyžičky tvoríme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.