Foto: alzbetty
Takúto chutnú ovocnú tortu sme upiekli s kamarátkou pre jej drahého k narodeninám :D myslím, že mala veľký úspech :D
príprava
Suroviny
Korpus: | |
4 |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
1/2 dl |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 hrste |
|
Želatína: | |
400 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus: vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme práškový cukor, žĺtky, olej a na záver opatrne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme pri 180°C cca 30-40 minút.
- 2
Podľa návodu uvaríme vanilkový puding a vychladíme ho. Tvaroh rozšľaháme s jogurtami, stužovačmi, vanilkovým cukrom a podľa chuti práškovým cukrom. Potom vmiešame puding.
- 3
Jahody a broskyne scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Vychladnutý korpus prekrojíme, dáme na plech do obruče z formy (aby držalo všetko pohromade) a pokropíme trochou ovocnej šťavy. Naukladáme polovicu ovocia a potrieme polovicou plnky. Na to dáme druhú časť korpusu, opäť pokropíme šťavou, dáme ovocie a zvyšok plnky.
- 4
Zvyšnú šťavu z kompótov doplníme na 400ml a rozvaríme s cukrom. Pridáme práškový puding rozmiešaný v troche vody a uvaríme. Hore na korpus naukladáme maliny a zalejeme mierne vychladnutou želatínou. Koláč dáme stuhnúť do chladu a na druhý deň odstránime obruč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu