Slávnostná ovocná torta

alzbetty - fotkaalzbetty, 11. júla 2013
Slávnostná ovocná torta
Foto: alzbetty

Takúto chutnú ovocnú tortu sme upiekli s kamarátkou pre jej drahého k narodeninám :D myslím, že mala veľký úspech :D

90 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
4
4 PL
4 PL
1 PL
1/2 dl
Plnka:
2 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
2  hrste
Želatína:
400 ml
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme korpus: vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme práškový cukor, žĺtky, olej a na záver opatrne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme pri 180°C cca 30-40 minút.

  2. 2

    Podľa návodu uvaríme vanilkový puding a vychladíme ho. Tvaroh rozšľaháme s jogurtami, stužovačmi, vanilkovým cukrom a podľa chuti práškovým cukrom. Potom vmiešame puding.

  3. 3

    Jahody a broskyne scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Vychladnutý korpus prekrojíme, dáme na plech do obruče z formy (aby držalo všetko pohromade) a pokropíme trochou ovocnej šťavy. Naukladáme polovicu ovocia a potrieme polovicou plnky. Na to dáme druhú časť korpusu, opäť pokropíme šťavou, dáme ovocie a zvyšok plnky.

  4. 4

    Zvyšnú šťavu z kompótov doplníme na 400ml a rozvaríme s cukrom. Pridáme práškový puding rozmiešaný v troche vody a uvaríme. Hore na korpus naukladáme maliny a zalejeme mierne vychladnutou želatínou. Koláč dáme stuhnúť do chladu a na druhý deň odstránime obruč.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pudingové mám rada a tento koláč sa mi páči, je aj s ovocím. To, že sa stužovač (šľahačkový) môže dať aj do tvarohu či jogurtu som netušila, a - musí tam byť?
alzbetty
no lepšie to s ním drží :D dá sa tam aj prípadne pridať vyšľahaná šľahačková smotana ale potom je tej plnky omnoho dosť :D jogurty a tvaroh sú dosť krémové a stužovače pomôžu aby sa torta náhodou neroztiekla :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia