Slávnostná ovocná torta

Autor receptu: alzbetty

Takúto chutnú ovocnú tortu sme upiekli s kamarátkou pre jej drahého k narodeninám :D myslím, že mala veľký úspech :D

90 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme korpus: vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme práškový cukor, žĺtky, olej a na záver opatrne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme pri 180°C cca 30-40 minút.
  2. Podľa návodu uvaríme vanilkový puding a vychladíme ho. Tvaroh rozšľaháme s jogurtami, stužovačmi, vanilkovým cukrom a podľa chuti práškovým cukrom. Potom vmiešame puding.
  3. Jahody a broskyne scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Vychladnutý korpus prekrojíme, dáme na plech do obruče z formy (aby držalo všetko pohromade) a pokropíme trochou ovocnej šťavy. Naukladáme polovicu ovocia a potrieme polovicou plnky. Na to dáme druhú časť korpusu, opäť pokropíme šťavou, dáme ovocie a zvyšok plnky.
  4. Zvyšnú šťavu z kompótov doplníme na 400ml a rozvaríme s cukrom. Pridáme práškový puding rozmiešaný v troche vody a uvaríme. Hore na korpus naukladáme maliny a zalejeme mierne vychladnutou želatínou. Koláč dáme stuhnúť do chladu a na druhý deň odstránime obruč.