Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 6. marca 2016

inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

550 g
500 g
2 ks
150 g
10 ks
4 PL
2 ks

Postup

  1. 1

    Rozmiešame si 2x250g ricotty spolu s 2 vajíčkami. Takto pripravenú zmes necháme odležať.

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si vodu na cestoviny, osolíme a dáme rigatoni do nej. Varíme ich na aldente, pretože sa ešte dopečú v rúre - aby neboli moc rozvarené :) Takto uvarené cestoviny si precedíme a vložíme naspať do hrnca. Polejeme olivovým olejom a pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu. Pomiešame a ukladáme do tortovej formy - nastojáka :)

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmiešanú zmes ricotty a vajec vylejeme na vrch cestovín a náradím, ktoré máte po ruke, sa snažíme vtlačiť plnku aj trocha dovnútra cestovín. Navrch dáme "omáčku" z paradajok, ktoré sme uvarili na panvici a trochu podusili. Boli nakrájané na malé kocočky, trocha osolené a pre chuť aj lyžička cukru.

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravený koláč dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 15 minútach formu vyberieme, posypeme parmezánom a poukladáme na to na plátky pokrájanú mozzarelu. Dáme dopiecť ešte na 15 minút.

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po ďalších 15 minútach vyberieme, necháme odstáť, zložíme dole formu a podávame :) Brú chuť :)

    Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Krásné, zajímavé, vtipné a hravé!! Ukládám a najdu patřičně důstojné uplatnění tvého receptu! Už se těším na tu nejhravější část - kde se ricottový krém dostává do těch otvorů. Díky za bezva recept!
sovka62
Koláč, taký chlapský, vydaril sa ti. Nič podobné som si tu nevšimla, takže za mňa 5*.
afataga
povodne som ani nechcela otvorit tvoj rcp, si hovorim ze zas dalsi kolac, co sa s nimi vreco roztrhlo?, ale nieco mi hovorilo: otvor, otvor, tak som otvorila a nelutujem, paci sa mi to, do tych paradajok sa mi este pyta bazalka, alebo oregano, no mne aj chilli :-)
tutikompoty
@Afataga (7.3.2016 10:49)

Asi by som ho mal inak pomenovať, aby to ľudí prilákalo a pozreli sa :) Čo sa týka ingrediencií samozrejme do talianskej klasiky sa veeeľmi hodi aj čerstva bazalka napr a pre chuť a kto ľúbi štiplavé aj chilli, ja také nemôžem doma robiť, lebo by to nikto nezjedol okrem mňa :) Oregano som dal len na vrch pre ozdobu, nie do omáčky :) Ale fajn postrehy :)
jujoska
nieco podobne som uz robila aj ja, z Canneloni, tie sa lepsie plnia :-D Trosku pracnejsie ale pekne na efekt

Zaujímavé video z archívu TV Varecha