Slaný koláč Quiche
Autor receptu: babav
Povodny recept tohto( u nas vacsinou na nedelne ranajky peceneho) slaneho kolaca sa vo svete pecie s mnohymi obmenami. Takto ho robim ja.
8 porcií |
20 minút príprava |
10+30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto vypracujeme z muky masla a syra.Ulozime do chladu na par hodin.
Vychladene rozvalkame na tenko a vystelieme nim formu na quiche.
- Nakrajane hriby smazime na panvici s olejom az do uplneho vyparenia tekutiny.Nechame vychladnut.
- Vajcia ,smotanu , korenie a muskatovy orech spolu vyslahame .Pridame
postruhany syr(ja som pouzila zmes parmezanu a grueyere) a hriby.
Premiesame a vylejeme do pripravenej nadoby s cestom ,ktore musime predpiect
aspon 10-12 minut pred naplnenim pripravenou zmesou .Povrch mozeme okraslit
farebnou zeleninou(rajciny,paprika,...)