Slaný koláč Quiche

Autor receptu: babav

Povodny recept tohto( u nas vacsinou na nedelne ranajky peceneho) slaneho kolaca sa vo svete pecie s mnohymi obmenami. Takto ho robim ja.

8
porcií
20 minút
príprava
10+30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto vypracujeme z muky masla a syra.Ulozime do chladu na par hodin. Vychladene rozvalkame na tenko a vystelieme nim formu na quiche.
  2. Nakrajane hriby smazime na panvici s olejom az do uplneho vyparenia tekutiny.Nechame vychladnut.
  3. Vajcia ,smotanu , korenie a muskatovy orech spolu vyslahame .Pridame postruhany syr(ja som pouzila zmes parmezanu a grueyere) a hriby. Premiesame a vylejeme do pripravenej nadoby s cestom ,ktore musime predpiect aspon 10-12 minut pred naplnenim pripravenou zmesou .Povrch mozeme okraslit farebnou zeleninou(rajciny,paprika,...)