">

Slaný hubový koláč fotorecept

egreska - fotkaegreska, 9. júna 2010 12:57
Ďalšie recepty »
Slaný hubový  koláč (fotorecept)Foto: egreska

Včera sa nám pošťastilo nájsť dva krásne šampióny..

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Taketo krásne kúsky sa nam podarilo najsť..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiony pokrajajte na platky a poduste na kvapke oleja, kym sa voda nevyparí ,osolíme ,okoríme ako vraví kuchar Vincenzo :-))

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mne to nedalo ho nakrajat, tak som ho nechala takto v celku a pekne do hneda sa opiekol -hotové vyberieme na tanier a do vypeku hodíme nakrajany cesnak..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame špenat ,ochutíme solou ,korením a dusíme kym sa nevyparí všetka voda..

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto si rozdelíme na polovice,vyvalkame (nie moc na tenko) a z každej vykrojíme kruh -ja som si pomohla pokrievkou

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jedno cesto dame na plech navrstvíme špenat -pri okraji nechajte asi 2 cm volné

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme syrom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrstvíme huby -mali by byt bez štavy

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Znovu posypeme syrom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryjeme druhym platom cesta,potrieme vajičkom a popichame nožom -kraje dobre zlepíme

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pečieme na 180 st asi 30 minut

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    My sme ho mali na obed spolu s miešanym šalatom

    Slaný hubový  koláč (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:


Diskusia k receptu

morenajea - fotkamorenajea 9. júna 2010 o 13:33

nádherný koláč, gratulujem k tým dvom úlovkom :)
@zareaguj

zitar - fotkazitar 9. júna 2010 o 13:36

neuveriteľný nápad, páči sa mi
@zareaguj

evusik - fotkaevusik 9. júna 2010 o 14:18

veru @egreska máš sa čím chváliť, krásnym úlovkom a ešte krajším koláčikom, tomu sa povie kreativita, super nemám slov
@zareaguj

frezia68 - fotkafrezia68 9. júna 2010 o 14:27

Veľmi pekné a nápadité,aj pekný úlovok.
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 9. júna 2010 o 14:27

jeee, tak toto je super recept a tie sampinony nemaju chybu a zberatel tiez :)
@zareaguj

tinca - fotkatinca 9. júna 2010 o 15:35

@egreska tak toto je origoš recept, len kde nájsť taký šampiňón? A ten drobček je kto, zlatý?
@zareaguj

alexdidi - fotkaalexdidi 9. júna 2010 o 15:42

Úžasný koláčik...pri tvojich úvodných slovách receptu: "...šampióny pokrájame na plátky...", som si pomyslela, že mne by bolo ľúto pokrájať to dielo prírody...a v ďalšej vete si pokračovala presne v mojich úvahách...určite bol aj veľmi chutný...
@zareaguj

barborao - fotkabarborao 9. júna 2010 o 17:46

toto je vyborne! ukladam si, kedze tajne dufam ze aj nam sa postasti najst taketo mego hriby ;)
@zareaguj

babav - fotkababav 9. júna 2010 o 17:51

Take sampiony som este v mojom zivote nevidela.U nas su k dostaniu iba malicke,kupovane. Nepochybujem ,ze kolacik bol vyborny!Pre zaujimavost, aky mal priemer ?
@zareaguj

zdezda - fotkazdezda 9. júna 2010 o 18:49

:-)))to fakt bombové papanie, kde ste našli tie obrovské šampiňóny?
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 9. júna 2010 o 20:03

šampiony sme našli na Vlkolínci,sú lesné , byvaju taketo velké ale ešte ani my sme nikdy take nenašli,tento menší mal priemer 20 cm a vačší sme dali starkým ,tak ten sme neodmerali :-( a maly hubar je naš syn Dany ,mal čo robit aby ho neprevažili :-)) inak možem povedat že nam to velmi chutilo,je to super kombinacia..vyskušajte !!
@zareaguj

používateľ nemá avatarjezibabka1 10. júna 2010 o 00:21

@egre ška ci panky, tak toto vidím 1x, ani sa nedivím, že aj ten koláč vyzerá perfektne:)
@zareaguj

sjuz - fotkasjuz 10. júna 2010 o 06:59

to je fakt KRÁSNE:)! mňam!
@zareaguj

sjuz - fotkasjuz 10. júna 2010 o 07:00

ináč - čistinka - malý je veru tvoj... :)
@zareaguj

alzbetka2 - fotkaalzbetka2 10. júna 2010 o 08:24

je to nádherné a určite bol koláč aj veľmi dobrý, ukladám..
@zareaguj

alzbetka2 - fotkaalzbetka2 10. júna 2010 o 08:25

aký by bol z bedle? aj tie bývajú veľké
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 10. júna 2010 o 08:36

@sjuz ,tak to neviem či by sa čistinka potešila ,mat takehoto beťára doma :-))
@alzbetka presne nam to pripomenulo chuť bedle,takže ak nejake najdeme tak to určite urobím aj z nich ..
@zareaguj

zdezda - fotkazdezda 10. júna 2010 o 08:52

:-) z bedlí to vyskúšam aj ja, bo tu v Blave také šampiňóny určite nenájdeme, dík :-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 10. júna 2010 o 12:16

ahoj egreska, dnes si ma inspirovala a robila som sampinonovy slany kolac, len som pouzila aj cuketu a mrkvu a ochutila tymianom, cesnakom a zamiesala do plnky rozslahane vajicka. cesto som robila take ako robim na placky paratha a mozem povedat,ze decka ticho jedli ani nemrkli :) dakujem za dalsi super receptik!


@zareaguj

sracz - fotkasracz 10. júna 2010 o 14:40

Blahoželám ku krásnej práci Egreška, mamka šikovná = Kosmatka, "čaja" naša na Vareche. O úžasnej chuti absolutne nepochybujem! Ďakujem za nápad zvlžšť s foto № 1 a Michsamant prosím, aby ma naučila, ako vkladať foto do komentárov! Tajomstvo pre Ježibabku1 (ale len pre Teba, nikomu ho neprezrtaď) - šampiňóny "tanieraky" môžeš nájsť nad Myslavou, v údolí medzi Baškou a Lorinčíkom. Žiaľ v mojich nových podmienkach o "vlastnoručnom zbere" húb môžem iba snívať. Na Tvoj koláčik, Egreška milá, budem musieť kúpiť portobello mushrums v OD, podobne ako aj ostatné zložky. Ale chute si mi narobila "chay way tsures" - preukrutné! Došlo mi, že: "Mučeníčko je aj Tvoje potešeníčko"! V dobrčom a na furt priatelia!
@zareaguj

používateľ nemá avatarmichsamant 10. júna 2010 o 17:54

@sracz , ja vkladam fotku z mojho blogu....vlozim sem priamy link k fotke a ukaze sa obrazok
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 10. júna 2010 o 18:21

@mi ška ved ty si vymyslela uplne nový recept :-)) a nepochybujem že takisto chutný ,ved detičky to potvrdili..
@sracz díky za vyčerpávajuci komentar ,to je smola že nemožeš vybehnut do hory,ale nevadí aj s kupenými to bude určite dobre,ale dnes som ho robila pre velky uspech znovu s tym vačším šampionom a zhodli sme sa, že tieto lesne šampiony chutia úplne inak ako z obchodu,ovela ovela lepšie,maju taku vyraznejšiu hubovu chut...
@zareaguj

22janka22 - fotka22janka22 10. júna 2010 o 22:15

Otvorím recept, pozerám na obrázok a vravím si... to sú krásne bedle a ono nie :-)
Nikdy by ma nenapadlo, že sú to šampiňóny :-)
Podľa mňa, keď sa niečo volá koláč, tak by to malo byť sladké, ale toto nie je koláč, to je umelecké dielo a to môže byť aj slané :-)
@zareaguj

používateľ nemá avatarchorvatka 11. júna 2010 o 00:46

Nie su to nahodou peciarky ? ja som vas kolac vyskusala s "filo" cestom, je vyborny a jemne listkovany : treba kazdy list potriet rozpustenym maslom; na spodok som dala 3 listy (su obdlznikove tak som to dala na maly pekacik) na vrch tak isto. Doba i teplota pecenia sa nemenia.
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 11. júna 2010 o 09:01

@chorvatka ,ano je to pečiarka polná ale je to len iný nazov pre šampion ..da sa urobit aj s filo cestom ,je to v podstate podobne ako lístkové ,som rada že vam chutilo :-))
@zareaguj

martina34 - fotkamartina34 12. júna 2010 o 14:06

toto je super koláčik, huby milujeme :-)))
@zareaguj

martina34 - fotkamartina34 15. septembra 2010 o 17:35

práve dnes som si na tvoj receptík spomenula, včera sme nazbierali bedle a bolo ich veľmi veľa, niečo som vypražila ako rezne a zopár som urobila podľa tvojho receptíku, mňamka :-)
@zareaguj

egreska - fotkaegreska 15. septembra 2010 o 18:48

Matka,super ,to som rada že ste si pochutili..aj ja som si prave doniesla domov plnu misku bedlí,zajtra bude obed :-)) minule som aj ja robila tento kolač z bedlí ale viac nam chutil s tým velkým šampionom :-)
@zareaguj

luclup - fotkaluclup 11. apríla 2016 o 08:12

Nooo huby mame, takze tento kolac je horucim kandidatom na vyskusanie, s k v e l y receptik (: asi mozem pouzit aj mrazene huby, ze? este pockat na nas spenat.. ked upeciem napisem ako nam chutilo, pekny recept ♥️
@zareaguj


Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo


Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov



TOPlist