Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 18. marca 2014
Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: mariamka

Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím Zobraziť celý popisJe tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ja som ho chvíľku orestovala na rozpraženej údenej slaninke, čím dostal fajný šmak a po vychladnutí zmiešala s ochuteným tvarohom.

Suroviny

2 hrsť
250 g
2-3 PL
2-3 PL (nakrájaná na kocky)
2-3 plátok (nemusí byť)
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti (pažítka)
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu pokrájame na drobné kocky a na miernom plameni rozškvaríme.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nasekaný medvedí cesnak a necháme ho zatiahnuť. Je to rýchlovka. Keď sa sparí, odstavíme a necháme vychladnúť.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh vymiešame dohladka, ak máme hrudkovitý, zriedime ho podľa potreby kyslou smotanou /jogurtom/, ja som si pomohla mixérom.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiestnime do misy, pridáme vychladnutý cesnak, natrhanú šunku, kôpor, soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zľahka premiešame, mohli by sme nechať odstáť, a potom podávať, ale dá sa aj hneď.

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Je to naozaj veľmi chutné, už len toho "macka" uloviť alebo dostať /viď ja/ :) prajem všetkým dobrú chuť...

    Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mijaita
@mariamka premyslim jak se k tomu hodi kopr a asi hodí. Neznam, zkusím, ochutnám. Slanina staci, sunka uz netreba. Kdybych ja koza nepresolila krasne ciabaty co jsem dnes upekla , mohla to byt skvela snidane. Snad abych z ni udelala polivku!? :-)
mariamka
suhlasim p. @mijaita , sunka ma skor esteticky a sytiaci efekt, mala som ju zrovna doma a na pohlad bola naozaj lakava, ale zaklad je slanina, cesnak, tvaroh (mozno aj bryndza),, paradoxne, viete, ze ma inspirovala vasa bryndzovo-slaninova pomazanka? a este nejaka jej podobna, co tu je na vareche, ta vona a chut opecenej slninky v natierke ma dlho lakala a nesklamala, takze dakujem aj ja :)) mne sa kopor hodi vsade, kde je nieco mliecne, je to na kazdom, moze byt pazitka, jarna cibulka, nic, alebo este to "dorazit" cerstvym nasekanym cesnakom, nech to ma grady ;) dakujem za vas komentar
afataga
mne bolo hned divne, ze aky mas ten mackovy cesnak ruzovy, lebo ja mam zeleny :-) a to sunka :-), moze to byt celkom jedle, len ja kopor nieeeee :-), ale mas pravdu, ja by som ten cesnak dala surovy, alebo spon cast, takto znicis vsetky antioxidanty :-)))
havino
ja už bez šunky na pol krajca chleba si prosím, aj ked celý by som isto zjedla, ale nechcem, lebo nesmiem a nemôžem :D , aj s kôprom aj ešte cibuľkou zelenou posypať, no nechávam si zájsť chuť teda, veľmi dobrá nátierka
alena45
aj toto veľmi dobre vyzerá. Vo štvrtok sa chystám k Draždiaku na cesnak, tak mi tam niečo nechajte.
medovnicek
ja si takéto recepty všetky ukladám, cez víkend mávame nátierky, tak sa mi každá inšpirácia hodí:)
michaelaa
proti receptu nic, len nechapem, ako moze byt takyto recept zaradeny v kategorii zdrave a dietne, ved to je neskutocny nonsens..
mariamka
@michaelaa ver mi, ze niekedy mam naozaj dilemu s tymi kategoriami, napr. toto... je to aj zdrave, resp. dietne, ked beries cesnak, tvaroh, ol. olej, a chapem, ze aj nezdrave /slanina, sunka/, aj ked, ako pre koho :)) poprosim @redakciu o vymazaniu tagu a dakujem za pripomienku
aj @vsetkym ostatnym za povsimnutie, prip. pochvaly :) @kukulienka71 @margaretka28 @medovnicek som rada, ak sa natierka paci, "nedostatkovy" medvedi cesnak mozete nahradit spenatom, zihlavou, rukolou apod.
marianne
@michaelaa by si sa cudovala,co vsetko je tu za zdrave:-)) mne by toto chutilo na 100 pro...akurat mozno by som dala bud slaninku alebo sunku pre mna,ale doma by zbodli vsetko...mne sa to paci @mariamka
nika182
@mariamka do tej kategórie zdravé to určite patrilo, aj s tou slaninou :) Natrhám v záhrade medvedí cesnak a idem na to, len bez kôpru na ten sa nepremôžem :)
mariamka
@nika182 ty mas v zahrade medvedi cesnak??!! ty sa mas :) neriesim tie kategorie, a kopor je nepovinna ingrediencia, tak nech sa zadari a nech si pochutite, hlavne dufam, ze odfotis a zverejnis tvoju verziu, budem sa tesit! :)
michaelaa
Keby to bola len slanina... slanina, sunka, tucny tvaroh, smotana, sol, olej.. v tomto recepte je zdravy akurat tak ten cesnak :)

Veru by som sa cudovala Marianne, asi ano.. :)

Miriamka, olivovy olej nie je zdravy co sa tyka konzumacie, zdravy je skor na externe pouzitie, je to len zdravSIA varianta beznych olejov.. :) a tvaroh a smotana, to je asi rovnako ,,zdrave" ako slanina a sunka :) ak by si to uz chcela nazvat dietnym, bolo by vhodne pouzit biely jogurt, ale zdrave by to nebolo stale (mliecne vyrobky sposobuju najviac alergickych reakkcii v tele co sa tyka potravin, dopomahaju k prekysleniu organizmu, atd., a v kombinacii s masom a este aj mastnym to je pre telo ako atomovy vybuch..) :) :) :)

To je ,,choroba z povolania" moja reakcia na zdravu stravu a diety, len tak mi ten recept padol do oka, nechcela som rypat (ak sa niekoho dotklo sa ospravedlnujem), ale asi je to tak ako pises Ty, Marianne, ze by som sa cudovala co vsetko tu je zdrave, a tym padom teda moja pripomienka uplne straca pointu. Tymto nechcem nikomu brat tuto pochutku (a ine) z taniera, len nemam rada ak niekto oznacuje za zdrave nieco, co v skutocnosti nielenze zdrave nie je, ale este aj zdraviu skodi :)

Ze Vam to chuti, to uz je samozrejme ina vec, to ma za nasledok napr. aj glutaman, a ina chemia ktora je napustana do nezdravych veci - prave preto su vacsinou najnezdravsie jedla tie najchutnejsie, a clovek ich uprednostni :) uf ufff, ale to by som tu napisala celu esej o tomto, tak sa este raz ospravedlnujem za vlastne bezpredmetnu pripomienku, lebo to by som asi ozaj musela reagovat na 99% receptov :D :D :D

DObru chut Vam prajem bez ohladu na to ci je to zdrave alebo nie, je to kazdeho osobne rozhodnutie :)
mariamka
@michaelaa mna to naopak tesi, ze tu vidim fundovany nazor, ja som vo vareni aj v zdravej vyzive stale len amater a riadim sa kuchynskym rozumom, skutocnost je taka, ze mam doma stravnikov, ktorych skor oslovi chut ako zlozenie /az na jednu vynimku/, tak vela veci musim kamuflovat, edukovat :) ziadna pripomienka nie je bezpredmetna, bezpredmetny je nezaujem sa ucit, vdaka za info,..
michaelaa
Ved to je jasne, vacsina ludi uprednostnuje chut, ale teraz to znie, ako keby zdrave jedla nemohli byt chutne :)

Nikto sa ale nestravuje zdravo na 100% aj ked o tom vedomosti ma - ani ja nie :D ale ja mam zas stastie, ze vzhladom k tomu ze zijem sama, nikto ma v strave neobmedzuje takze si kludne mozem jest zdravo kolko chcem :D :D na druhej strane, moj priatel je absolutny priklad toho, ako sa nezdravo stravovat, zakladom v ich kuchyni je - co najviac masti a oleja, vela cukru a sladkeho, a 90% jedal vyprazanych.. Myslim ze to uz by aj ludia odtialto povazovali za nezdrave :) :) :) :)

,,Skoda" ze nejem maso, takze Tvoj receptik neochutnam, ale kazdopadne ma to nakoplo na to, ze si urobim nieco kôprove :)