Slané taštičky

ovecka00 - fotkaovecka00, 7. marca 2013

Ja by som to nazvala aj že "čo v polievke ostalo". :D Robila som to s ocinom (on totiž miluje experimenty). Takže základ je Zobraziť celý popisJa by som to nazvala aj že "čo v polievke ostalo". :D Robila som to s ocinom (on totiž miluje experimenty). Takže základ je poriadne hustá zeleninová polievka...:D

Suroviny

 z nedeľnej polievky
 z polievky
 rozmrazene
 na posypanie
 na potretie cesta




Postup

  1. 1

    Pomelieme ma mäsovom mlynčeku spolu zeleninu aj mäso.

  2. 2

    Rozvalkáme si cesto a ostrôžkou ho narežeme na obdlžniky.

  3. 3

    Na cesto dáme zeleninovo-mäsovú zmes sa urobíme taštičky.

  4. 4

    Taštičky poukladáme na vymastený plech,pomasíme vajíčkom a posypeme vegetou...

  5. 5

    Pečieme pri 190st. cca 20 minút...Dobrú chuť!!

Diskusia k receptu

rea1
keď mne ale zelenina z polievky nikdy nezvýši. :-(((
takéto využitie polievkových zvyškov je šikovné a chutné. si šikulka. :-)
afataga
ja zeleninu z polievky hadzem za plot pre dive svine, ale zabudam im to posypat vegetou
sovka62
Veľmi správne, nič sa nemá vyhadzovať. Kedysi sme každý pondelok mávali na obed mäso z nedeľnej polievky, k nemu rôzne prívarky, prípadne ho mama hodila na cibuľovú zásmažku s paprikou a jedlo sa so zemiakmi.
Také taštičky z rezancového cesta, plnené zeleninou a mäsom by boli aj výbornou závarkou rovno do tej nedeľnej polievky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia