Slané praclíky fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 28. júla 2012

Tento recept som objavila v jednom staršom časopise a zaujal ma postup prípravy, tak som ich vyskúšala a tu je výsledok. :-))

24 kusov
porcií

Suroviny

500  g
400  ml vlažné
1,5  kl
75  g rozpustené
30  g

Postup

  1. 1

    Zo surovín zarobíme tuhšie cesto.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked nám vykysne,preložíme ho na dosku a rozdelíme na 4 časti a každú ešte na 6 kúskov.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z každého kúska ušúľame dlhší šúľok,konce namočíme do vody a vytvarujeme praclík.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Ked máme asi 4 hotové,vhodíme ich do hrnca s horúcou vodou.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Ked vyplávajú na povrch, vyberieme ich a uložíme na pomastený plech.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Posypeme makom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a upečieme.

    Slané praclíky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mataliptak
hm vyzerajú velmi dobre a ten postup je mi velmi zvláštny a možem sa opýtať aké boli ??? rada by som ich vyskúšala .... :-)
stacy77777
Margaretka- máš ich nádherné,postup som tu tuším videla podobný pri pečive bagels, neviem, či si správne pamätám....vyzerajú úplne úžasne
tinca
najprv vyvariť-novinka, ale máš ich utešené:)
danielas
Robievala som takto praclíky veľmi dávno podľa nejakej starej kuchárskej knižky,už si ani nespomeniem. Boli bezvadné. Ale len za čerstva. Potom na druhý deň strvrdli a už to nebolo ono...
cica2
zaujimavý recept, ale praclíky sú krásne :-)
valeri
Veľmi zvláštny postup, ale vyskúšam. Páčia sa mi veľmi, už som si ich uložila.
astheart
Skoro všechny české recepty na preclíky uvádějí stejný postup - preclíky nejdřív ovařit.
afataga
aj mna prekvapil ten postup, este som o takom nepocula, pises ze vypracujeme tuhsie cesto, ale mne sa zda vela vody na 500g muky, nemala si ho riedke? inak pracliky vyzeraju prudko jedle :-)
margaretka28
@afataga ,áno máš pravdu,aj mne sa zdalo mlieka veľa,preto som prilievala opatrne,ale minula som všetko,to vždy závisí aj od múky,ale ja ked čokoľvek pečiem,vždy miesim tak,že s mliekom,alebo vodou opatrne,nikdy sa nedržím striktne receptu,záleží či chcem tuhé,alebo redšie cesto.:-)
zdezda
:-) no teeeda, aj ja cumakujem na ten postup, toto urcite vyskusam, mam aj formicku na pracliky, tak to skusim s jej pomocou, dakujem
orchidea
krásne praclíčky a ten postup prípravy je ozaj zaujímavý...
zinnajdha
Také som robievala, keď som mala viac času. Boli vždy naj- najlepšie.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha