Foto: orchidea
... niečo malé k silvestrovskému posedeniu...
Suroviny
Suroviny na drobné pečivo: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
, soľ |
|
Suroviny na pagáčiky: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g strúhaný |
|
1 ks |
|
, soľ |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Cestá sa odlišujú iba v jednej položke - do jedného ide tvaroh a do druhého syr. Vypracovať cesto a nechať chvíľu postáť.
- 2
Potom cestá rozvaľkať a vykrajovať. Z tvarohového som robila malé tvary a tyčinky a zo syrového pagáčiky. Všetko klásť na plechy vyložené papierom na pečenie. Potrieť vajíčkom a ľubovoľne posypať - rascou, sezamom... Soľ som dala do cesta podľa chuti asi 1 nie kopcovitú kávovú lyžičku. To už záleží od toho kto má rád aké slané.
- 3
Piecť pri 180 stupňoch asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu