Slané pečivko s mandľou fotorecept

marianne - fotkamarianne, 7. decembra 2011
Slané pečivko s mandľou (fotorecept)
Foto: marianne

Vyborna slana chutovecka,tiez asi chronicky znama.Robim ich ,ked potrebujem nieco slane na pohostenie a na Vianoce skoro vzdy.Mozno tu uz su,napatrala som,ale piekla som, Zobraziť celý popisVyborna slana chutovecka,tiez asi chronicky znama.Robim ich ,ked potrebujem nieco slane na pohostenie a na Vianoce skoro vzdy.Mozno tu uz su,napatrala som,ale piekla som, tak su tu a dcera ich tu najde,ked bude niekedy potrebovat.

103 ks
porcií
15min minút
príprava
20 min minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 ks alebo soda
250 g alebo hera
1 CL
3 PL (zakysanka)
2 ks
  supane na ozdobu
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiesat a stamprlikom vykrajovat koliecka.Na vrch dame osupane mandle,(ktore prelejem vriacou vodou a potom ich sikovno hodim na cistu utierku a sucham,supka sa rychlo stiahne) a potrieme vajickom.

    Slané pečivko s mandľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upecieme v rure.

    Slané pečivko s mandľou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

cica2
úvodné foto a aj pečivko je krásne! Tiež ich robievam, takže odporúčam je to výborná slaná chuťovka :-)
tinca
ja som ich tiež robila,sú chutné aj s karičkou sú dobré
marienka44
Ja som robila na party pre vnuka /mal vianocny huslovy koncert/ inak: Kolko masla /palmarin/, tolko struhaneho tvrdeho syra a tolko polohrubej muky + soda bicarbona. Tak isto sa vykrajuju s malou formickou, vrch sa potrie rozslahanym vajickom, teraz az osolit /do cesta sa nedava sol, lebo syr ho dostatocne osoli(/ a ozdobit lupanou mandlou. Piect na papieri priblizne tak, ako je hore v recepte uvedene. Hned skladame z plechu na mriezku, nechame vychladnut. Dobru chut.
vladkaku
...jéj, všetko doma mám, tak zajtra synovi k narodkám urobím, prídu kamoši, tak to bude žúrka, zbožňujem takéto recepty, mandle jedávame denne -možno smiešne - ale 3ks aj s obalom - vraj proti rakovine - mne chutia, tak je to aj zámienka dať si niečo večer pod zub:-)))
marianne69
@vladaku myslim,ze budu chutit a co sa tyka tych mandli,kupila som si 1/2 kg vrecko,ze reku na pecenie,za 3 dni som ho zmastila pri televizore a isla kupit nanovo.:-)orechy zboznujem akekolvek,ale mandle vedu...
sneica
chutne slane pecivko ...:) recept sa mi zijde lebo som sa prilis zamerala na sladke a u nas ide aj slane...
zmmm
včera som piekla, odporúčam, chuťovečka to je :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia