Slané klobásové jedno-hubky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 30. júna 2015
60 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

1 kg
42 g
250 ml
300 ml
150 ml
1 PL
2 ČL
Náplň:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tradične si vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu. Po hodine ho rozdelíme na päť častí.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú postupne rozvaľkáme. Ale ja som si prvú urobila presne podľa receptu - rozvaľkala asi na 1 cm hrúbku - vykrojila kolieska ktoré som ukladala na plech.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do každého kolieska urobím malú jamku kde malou lyžičkou dám kečup a oregano.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Položím kolieska klobásky.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potriem rozšľahaným vajíčkom dám na vrch nastrúhaný syr a dám piecť do vyhriatej rúry.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V recepte bolo, že tesne pred koncom plech vyberieme a posypeme postrúhaným syrom a dáme na chvíľku ešte zapiecť aby sa syr roztiekol. Takto som urobila ale len raz, potom som si urobila po svojom tak, že som cesto vyvaľkala natrela kečupom a oreganom zvinula pokrájala asi na 1 cm pásiky poukladala na plech natrela vajíčkom poukladala klobásu a posypala syrom. Šlo mi to rýchlejšie a aj tak boli dobré.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tam je jeden rad kolieska vykrajované v celku a ostatné už tak ako som robila podľa seba.

    Slané klobásové jedno-hubky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

siskam
Presne niečo také som potrebovala. Hneď keď príde návšteva vyskúšam. Vyzerajú byť výborné.
sonulienka
@jarunka aj ja robievam ešte jedny toto som len chcela vyskúšať recept a keď mám pravdu povedať zjesť sa zjedli ale ak by som ich ešte robila tak namiesto polohrubej múky dám určite hladkú.
siskam
No tak som ich piekla. Dávala som polovicu hladkej múky. Robila som na obidva spôsoby, ale tá roláda bola jednoznačne lepšia. Tie jednohubky zmizli ako prvé, takže určite budem robiť už len ako roládu. Chlapom nesmierne chutili.
sonulienka
@siskam tak to som rada, že si skúsila a hlavne, že chutili. Aj mne sa to lepšie páči zvinuté do rolády a pokrájané preto som to aj tak potom robila. Je to aj jednoduchšie a šikovnejšie.