Foto: sonulienka
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Tradične si vypracujeme kysnuté cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu. Po hodine ho rozdelíme na päť častí.
-
3
Každú postupne rozvaľkáme. Ale ja som si prvú urobila presne podľa receptu - rozvaľkala asi na 1 cm hrúbku - vykrojila kolieska ktoré som ukladala na plech.
-
4
Do každého kolieska urobím malú jamku kde malou lyžičkou dám kečup a oregano.
-
5
Položím kolieska klobásky.
-
6
Potriem rozšľahaným vajíčkom dám na vrch nastrúhaný syr a dám piecť do vyhriatej rúry.
-
7
V recepte bolo, že tesne pred koncom plech vyberieme a posypeme postrúhaným syrom a dáme na chvíľku ešte zapiecť aby sa syr roztiekol. Takto som urobila ale len raz, potom som si urobila po svojom tak, že som cesto vyvaľkala natrela kečupom a oreganom zvinula pokrájala asi na 1 cm pásiky poukladala na plech natrela vajíčkom poukladala klobásu a posypala syrom. Šlo mi to rýchlejšie a aj tak boli dobré.
-
8
Tam je jeden rad kolieska vykrajované v celku a ostatné už tak ako som robila podľa seba.
Dakujeme za recept.