Slané croissanty
Slané croissanty

Slané croissanty bez lepku

novalim - fotkanovalim, 10. novembra 2020. Komerčný recept.
Slané croissanty bez lepku
Foto: novalim

Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš recept a zistite, vďaka čomu sú tieto slané rožteky chrumkavé a nalístkované ako pravé lístkové cesto. Vyskúšajte ich ešte dnes.
Zdroj: https://novalim.net/slane-rozteky-bez-lepku/

20 ks
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

280 g
250 g
150 g (alebo rastlinný tuk do cesta)
2 ks
2 ČL
Na potretie a posypanie:
1 ks rozšľahané
 strúhaný (alebo semienka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.

  4. 4

    Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút, kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.

  5. 5

    Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku. Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre