Slané croissanty bez lepku
Foto: novalim
Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš recept a zistite, Zobraziť celý popisVerili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš recept a zistite, vďaka
čomu sú tieto slané rožteky chrumkavé a nalístkované ako pravé lístkové cesto. Vyskúšajte ich ešte dnes.
Zdroj: https://novalim.net/slane-rozteky-bez-lepku/
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
280 g |
|
250 g |
|
150 g (alebo rastlinný tuk do cesta) |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
Na potretie a posypanie: | |
1 ks rozšľahané |
|
strúhaný (alebo semienka) |
|
Postup
-
1
Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
- 3
Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
- 4
Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút, kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
- 5
Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku. Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.
Tiež croissanty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu