Slané croissanty

Slané croissanty bez lepku

Autor receptu: novalim

Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín?* Pozrite si náš recept a zistite, vďaka čomu sú tieto slané rožteky chrumkavé a nalístkované ako pravé lístkové cesto. Vyskúšajte ich ešte dnes.

20 ks
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
  3. Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
  4. Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút, kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda. Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
  5. Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku. Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.