Foto: kecemis
Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k masu akokolvek pripravenemu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do dobre oslolenej vriacej vody dam varit nakrajany na kusky zeler, pretoze sa vari dlhsie ako sladke zemiaky.
-
2
Asi po piatych minutach pridam sladke zemiaky a varim priblizne 12-15 minut.
-
3
Medzitym do panvice si dam lyzicku masla.
-
4
Ked sa maslo roztopi, pridam na kusky pokrajane jablko (aj so supkou), posypane muskatovym orechom. Varim ich priblizne 8 minut, alebo podla druhu jablka, aby bolo make.
-
5
Ked sa zemiaky a zeler uvarili, odoberem priblizne 250mi vyvaru a neskor. Ostatne scedim a dam k jablkam.
-
6
Pridam zvysne dve lyzice masla a poriadne rozmixujem.
-
7
Ak je kasa velmi husta pridavam odobraty vyvar a postupne ho vlievam a mixujem. Ked dosiahnete ziadanu konzistenciu, mam vsetko hotove.
-
8
A mozeme podavat ako som spomenul skor, su perfektne s pikatnou prilohou, ci masovou alebo zeleninovou.
@nonna Dakujem za agatove vonne. Uz by sa zisli. Hlavne teraz ked nam pred par dnami napadol sneh a dva dni nato sme mali +25 stupnov