Sladké zemiaky so zelerom a jablkom

Autor receptu: kecemis

Takto pripravene sladke zemiaky su velmi chutne a daju sa pouzit k upravenej zelenine, alebo k masu akokolvek pripravenemu.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do dobre oslolenej vriacej vody dam varit nakrajany na kusky zeler, pretoze sa vari dlhsie ako sladke zemiaky.
  2. Asi po piatych minutach pridam sladke zemiaky a varim priblizne 12-15 minut.
  3. Medzitym do panvice si dam lyzicku masla.
  4. Ked sa maslo roztopi, pridam na kusky pokrajane jablko (aj so supkou), posypane muskatovym orechom. Varim ich priblizne 8 minut, alebo podla druhu jablka, aby bolo make.
  5. Ked sa zemiaky a zeler uvarili, odoberem priblizne 250mi vyvaru a neskor. Ostatne scedim a dam k jablkam.
  6. Pridam zvysne dve lyzice masla a poriadne rozmixujem.
  7. Ak je kasa velmi husta pridavam odobraty vyvar a postupne ho vlievam a mixujem. Ked dosiahnete ziadanu konzistenciu, mam vsetko hotove.
  8. A mozeme podavat ako som spomenul skor, su perfektne s pikatnou prilohou, ci masovou alebo zeleninovou.