Foto: libu
Osviešenie v letné horúce dni
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
0,5 bal. |
|
200 g |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
Malinová plnka: | |
350 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Tvarohový krém: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
cca 3 PL |
|
4 ks |
|
Želatína: | |
8 ks |
|
250-300 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtka s cukrom dobre vymiešame, potom postupne pridávme múku s kypriacim práškom, vodou a olejom. Tiež pridáme kakao. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Pečieme približne 15 až 20 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Malinová plnka: Maliny so 100 ml vody dáme variť na slabší plameň. Kým sa nám varia rozmiešame puding so 100 ml vody, po rozmiešaní vlejeme do malín. Veríme a miešame až kým puding nezačne hustnúť a mliečny povlak sa zmení na malinový krém. Vychladené natrieme na vychladený korpus a dáme zachrániť do chladničky.
- 3
Tvarohový krém: Krémový tvaroh ( tento kupujem v Rakúsku - je mäkký a krémový ) kyslú smotanu a cukor dobre vymiešame, pridáme vyšľahanú šlahačku a jemne spolu zmiešame. Do tohto ešte pridáme želatínu, ktorú sme si predtým nechali rozpustiť v 5 PL vody a po 10 minutách a s troškou tvarohového krému rozpustili nad ohňom. Želatínu pridávme po troškách do krému aby sa krém nezmenil na vodovú masu. Natrieme na malinový krém a dáme vychladiť do chladničky.
- 4
Želatína na vrch: Želatínu si necháme nabobtnať v kastróliku a po 10 minútach rozpustíme nad ohňom s malinovou šťavou ( nevaríme ), nalejeme na zákusok. Ja som chcela mramorovanie takže som to pred vložením do chladničky s vidličkou jemne zmiešala ešte nie s celkom stuhnutým tvarohovým krémom. Namiesto želatíny môžeme posypať kakaom. Potom to treba vložiť do chladničky a konzumovať až na druhý deň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu