Sladké a osviežujúce

Autor receptu: libu

Osviešenie v letné horúce dni

8-10
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtka s cukrom dobre vymiešame, potom postupne pridávme múku s kypriacim práškom, vodou a olejom. Tiež pridáme kakao. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto dáme na plech na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Pečieme približne 15 až 20 minút pri 180 stupňoch.
  2. Malinová plnka: Maliny so 100 ml vody dáme variť na slabší plameň. Kým sa nám varia rozmiešame puding so 100 ml vody, po rozmiešaní vlejeme do malín. Veríme a miešame až kým puding nezačne hustnúť a mliečny povlak sa zmení na malinový krém. Vychladené natrieme na vychladený korpus a dáme zachrániť do chladničky.
  3. Tvarohový krém: Krémový tvaroh ( tento kupujem v Rakúsku - je mäkký a krémový ) kyslú smotanu a cukor dobre vymiešame, pridáme vyšľahanú šlahačku a jemne spolu zmiešame. Do tohto ešte pridáme želatínu, ktorú sme si predtým nechali rozpustiť v 5 PL vody a po 10 minutách a s troškou tvarohového krému rozpustili nad ohňom. Želatínu pridávme po troškách do krému aby sa krém nezmenil na vodovú masu. Natrieme na malinový krém a dáme vychladiť do chladničky.
  4. Želatína na vrch: Želatínu si necháme nabobtnať v kastróliku a po 10 minútach rozpustíme nad ohňom s malinovou šťavou ( nevaríme ), nalejeme na zákusok. Ja som chcela mramorovanie takže som to pred vložením do chladničky s vidličkou jemne zmiešala ešte nie s celkom stuhnutým tvarohovým krémom. Namiesto želatíny môžeme posypať kakaom. Potom to treba vložiť do chladničky a konzumovať až na druhý deň.