Sladké a osviežujúce
Autor receptu: libu
Osviešenie v letné horúce dni
8-10 porcií |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Žĺtka s cukrom dobre vymiešame, potom postupne pridávme múku s kypriacim práškom, vodou a olejom. Tiež pridáme kakao. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto dáme na plech na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Pečieme približne 15 až 20 minút pri 180 stupňoch.
- Malinová plnka:
Maliny so 100 ml vody dáme variť na slabší plameň. Kým sa nám varia rozmiešame puding so 100 ml vody, po rozmiešaní vlejeme do malín. Veríme a miešame až kým puding nezačne hustnúť a mliečny povlak sa zmení na malinový krém.
Vychladené natrieme na vychladený korpus a dáme zachrániť do chladničky.
- Tvarohový krém:
Krémový tvaroh ( tento kupujem v Rakúsku - je mäkký a krémový ) kyslú smotanu a cukor dobre vymiešame, pridáme vyšľahanú šlahačku a jemne spolu zmiešame. Do tohto ešte pridáme želatínu, ktorú sme si predtým nechali rozpustiť v 5 PL vody a po 10 minutách a s troškou tvarohového krému rozpustili nad ohňom. Želatínu pridávme po troškách do krému aby sa krém nezmenil na vodovú masu.
Natrieme na malinový krém a dáme vychladiť do chladničky.
- Želatína na vrch:
Želatínu si necháme nabobtnať v kastróliku a po 10 minútach rozpustíme nad ohňom s malinovou šťavou ( nevaríme ), nalejeme na zákusok.
Ja som chcela mramorovanie takže som to pred vložením do chladničky s vidličkou jemne zmiešala ešte nie s celkom stuhnutým tvarohovým krémom.
Namiesto želatíny môžeme posypať kakaom.
Potom to treba vložiť do chladničky a konzumovať až na druhý deň.