Sladká, voňavá a veľmi liečivá dobrota
Autor receptu: noelia
Med a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je bez akychkolvek vedlajsich ucinkov velmi ucinne antivirotikum, posilnuje imunitu a priaznivo posobi na nesmierne mnozstvo tazkosti a ochoreni. Uzivanie je pri konkretnych problemoch specifikovane, ale sposob, aky Vam ponukam je univerzalny a moze ho pouzivat kazdy. V mojej kuchyni zaciname "medoskoricovo" kazdy den. Staci mala lyzicka.
A ta vona..........rada poradim aj v konkretnych pripadoch.
Postup
- Do zhruba jedneho decilitra kvalitneho domaceho vlazneho medu zamiesame cajovu lyzicku mletej skorice a zamiesame. Pri vacsom mnozstve medu pridame adekvatne mnozstvo skorice.
- Ulozime do peknej nadoby ci flasticky a dame na viditelne miesto v kuchyni a zacneme pouzivat ako lekvar ci natierku. Takze na chlieb ci rohlik, ci na cerstvu teplu hrianku pripadne zjemnenu masielkom ale aj potrenu cesnakom. Vasej fantazii sa medze v tomto pripade nekladu.
- Rovnako mozete zacat vas den lyzickou tejto zmesi rozplynutim priamo v ustach, alebo jednu ci dve lyzicky zalejte teplou vodou a vychutnajte si to ako ranny ci vecerny cajik.
- Lahodne sprijemni chut cerstvo orestovanych kuracich prsicok a skvele sa vynima na chrumkavej korke pecenych kuracich stehienok. V tomto pripade podotykam, ze skoricovy med sa pridava az po upeceni masa a serviruje sa az pri podavani.