Škoricovo-slivkový cobbler

alex37 - fotkaalex37, 3. septembra 2013
Škoricovo-slivkový cobbler
Foto: alex37

Jednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči Zobraziť celý popisJednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči je, že je to bleskovka.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

25 dkg
5 dkg
1 ks
1 ČL
10 dkg
1 ks
1 dl alebo smotana
 štipka
ovocná plnka:
60 dkg
3 PL
3 PL
1 ČL
10 dkg
2 PL




Postup

  1. 1

    z prísad na cesto vymiešame hladké cesto

    Škoricovo-slivkový cobbler - obrázok 1
  2. 2

    nádobu potrieme maslom, slivky vykôstkujeme a pokrájame, zmiešame s maizenou, cukrom a škoricou.

    Škoricovo-slivkový cobbler - obrázok 2
  3. 3

    vrch posypeme mletými orechmi, pomiešanými s 2 lyž. hnedého cukru.

    Škoricovo-slivkový cobbler - obrázok 3
  4. 4

    z cesta si odtrhneme guličky cca veľkosti orecha a poukladáme na plnku. Upečieme na 175°C, cca 25-30´. Necháme vychladnúť, najlepšie 1-2 hod. Možeme podávať so zálievkou s bieleho jogurtu, mascarpone a van. cukru.

    Škoricovo-slivkový cobbler - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
ta maizena do sliviek je nutna? ma tam nejaku funkciu?
alex37
je to asi na zahustenie šťavy čo pustia slivky pri pečení :)
kredenc
človek sa vraj do smrti učí. doteraz som si myslel, že koblery (cobblers) sú miešané chladené nápoje z ... Ale asi som chodil do nanič školy

tiginko
fuha, verzia z tvojho linku @alex37 je veľmi zaujímavá, neviem si tú chuť ani len predstaviť, kedže použili jahody a dosť výrazný plesňový syr s hubovým podtónom. Ale ako spôsob koláča sa mi cobbler páči, nič zložité, pre mňa ako stvorené.
alex37
@tiginko , tá verzia je len na ukážku, to už je iná liga, neviem ako by to chutilo s tou príchuťou......:-)
majsterka
neviem prečo tento názov,dám sa rada poučiť,coblér je miešaný nápoj
babav
@majsterka ,podla Wikipedie , cobbler ma viacero vyznamov:
obuvnik, ktory opravuje obuv,
profesional,ktory ilegalne vyraba falsovane doklady(pasy, diplomy,....).

Tradicne jedlo upecene na sladko(vid. recept)alebo na slano,
miesany napoj.

jozka2
kolace,kde ide ovocie na spodok do jenskel a este aj s vypuklym dnom a nato sa posype akoby posypka a sa to upecie ,v USA sa vola kobler.Je dokonca hotove cesto v prasku,je to vynikajuci rychly kolac so zmrzlinou na jedno posedenie bez prace.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia