Foto: alex37
Jednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči Zobraziť celý popisJednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči je, že je to bleskovka.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
25 dkg |
|
5 dkg |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
1 dl alebo smotana |
|
štipka |
|
ovocná plnka: | |
60 dkg |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
10 dkg |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
z prísad na cesto vymiešame hladké cesto
-
2
nádobu potrieme maslom, slivky vykôstkujeme a pokrájame, zmiešame s maizenou, cukrom a škoricou.
-
3
vrch posypeme mletými orechmi, pomiešanými s 2 lyž. hnedého cukru.
-
4
z cesta si odtrhneme guličky cca veľkosti orecha a poukladáme na plnku. Upečieme na 175°C, cca 25-30´. Necháme vychladnúť, najlepšie 1-2 hod. Možeme podávať so zálievkou s bieleho jogurtu, mascarpone a van. cukru.
človek nesmie zomrieť blbý :)))))
.....aj takto sa da ;-)
obuvnik, ktory opravuje obuv,
profesional,ktory ilegalne vyraba falsovane doklady(pasy, diplomy,....).
Tradicne jedlo upecene na sladko(vid. recept)alebo na slano,
miesany napoj.