Škoricovo-slivkový cobbler
Autor receptu: alex37
Jednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne,
marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči je, že je
to bleskovka.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- z prísad na cesto vymiešame hladké cesto
- nádobu potrieme maslom, slivky vykôstkujeme a pokrájame, zmiešame s maizenou, cukrom a škoricou.
- vrch posypeme mletými orechmi, pomiešanými s 2 lyž. hnedého cukru.
- z cesta si odtrhneme guličky cca veľkosti orecha a poukladáme na plnku.
Upečieme na 175°C, cca 25-30´. Necháme vychladnúť, najlepšie 1-2 hod.
Možeme podávať so zálievkou s bieleho jogurtu, mascarpone a van. cukru.