Škoricovo-slivkový cobbler

Autor receptu: alex37

Jednoduché, svieže, možné spraviť s akýmkoľvek druhom ovocia /čerešne, višne, marhule/, ale slivky sú ešte stále v kurze, takže slivkový. Najlepšie na tomto koláči je, že je to bleskovka.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. z prísad na cesto vymiešame hladké cesto
  2. nádobu potrieme maslom, slivky vykôstkujeme a pokrájame, zmiešame s maizenou, cukrom a škoricou.
  3. vrch posypeme mletými orechmi, pomiešanými s 2 lyž. hnedého cukru.
  4. z cesta si odtrhneme guličky cca veľkosti orecha a poukladáme na plnku. Upečieme na 175°C, cca 25-30´. Necháme vychladnúť, najlepšie 1-2 hod. Možeme podávať so zálievkou s bieleho jogurtu, mascarpone a van. cukru.