Škoricová bábovka

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 29. augusta 2013

Je ťažšia a sýtejšia, než bežná, ale chuťovo vynikajúca.

20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
250 g
350 g
1/2 bal.
150 g alebo Hera
2 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Palmarin, cukor a žĺtka poriadne vymiešame, potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec pridáme škoricu a ručne zľahka vmiešame sneh.

  3. 3

    Cesto vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na hodinu.

  4. 4

    Po upečení vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a môžeme poliať napr. čokoládovou polevou.

    Škoricová bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

ruzova
zaujal ma tento recept, skusim kolko ml treba dat presne jogurt, ja kupujem iba tie pollitrove a tie, predpokladam, ze budu privela
zuzlik0402
@ruzova
uvidíš sama podľa konzistencie, keď pridávaš do vymiešaného palmarinu múku, tak sa z toho robí "mrvenička", takže to hneď riediš jogurtom, aby vzniklo cesto, čo sa pri nalievaní bude pekne "skladať". Ja osobne zvyknem dávať 2 domáce jogurty, ktoré robím do fľašiek od výživy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia