Foto: zuzlik0402
Je ťažšia a sýtejšia, než bežná, ale chuťovo vynikajúca.
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.
- 2
Palmarin, cukor a žĺtka poriadne vymiešame, potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec pridáme škoricu a ručne zľahka vmiešame sneh.
- 3
Cesto vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na hodinu.
- 4
Po upečení vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a môžeme poliať napr. čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uvidíš sama podľa konzistencie, keď pridávaš do vymiešaného palmarinu múku, tak sa z toho robí "mrvenička", takže to hneď riediš jogurtom, aby vzniklo cesto, čo sa pri nalievaní bude pekne "skladať". Ja osobne zvyknem dávať 2 domáce jogurty, ktoré robím do fľašiek od výživy.